Eteläsuomalaisia hiihtolomalaisia ajoi Lappiin viime vuosia vähemmän

Lapin ely-keskus laskee niin sanottujen vaihtolauantaiden liikennemäärät valtateiden seurantapisteillä.

talviloma
Autoja liikenteessä Kasitiellä.
Kalle Mäkelä / Yle

Etelän hiihtolomalaisten liikennemäärät ovat tänä vuonna laskeneet Lapin valtateillä.

Lapin ely-keskuksen liikenneseurannan mukaan Etelä-Suomen hiihtoloman lauantaina liikennemäärät vähenivät kahteen edellisvuoteen verrattuna sekä nelostiellä Tervolassa että Kolarin ja Kittilän teiden varsilla.

Tervolan seurantapisteella liikennemäärä on pienentynyt jo kaksi vuotta. Vuonna 2016 autoja laskettiin lauantaina yhteensä 6 200, viime vuonna niitä oli 5 973 ja tänä vuonna 5 644 autoa.

Kittiläntiellä Jääskössä lasku on ollut loivempaa. Vuonna 2016 autoja laskettiin eteläsuomalaisten hiihtolomaviikon lauantaina yhteensä 3422, viime vuonna 3 332 autoa ja tänä vuonna 3207 autoa. Kolarintiellä lasku oli pientä.

Liikennemäärät hiihtolomalauantaina kolmella Lapin seurantapisteellä vuonna 2018.
Lapin ely-keskus

Keskisuomalaisten lomaviikolla hiljeni Kittiläntiellä

Liikennemäärät pysyivät samoina tai laskivat hieman keskisuomalaisten hiihtolomaviikolla.

Keskisuomalaisten hiihtomaviikolla nelostien liikennemäärä Tervolassa pieneni hieman viimevuotisesta, mutta oli enemmän kuin vuonna 2016. Kolarintiellä muutos oli pieni.

Sen sijaan Kittiläntiellä Jääskössä mitattiin selkeä liikennemäärien notkahdus. Vuonna 2016 siellä laskettiin 3 520 autoa, viime vuonna autoja laskettiin 3 657 ja tänä vuonna seurantapisteen ohi sujahti 3 422 autoa.

Pohjoissuomalaisen lomaviikolla vilkastui Nelostiellä

Sen sijaan pohjoissuomalaisten hiihtoloman lauantaina liikennemäärät kasvoivat nelostiellä Tervolassa.

Viime vuonna liikennemäärissä oli notkahdus kymppiviikolla. Tänä vuonna automäärä nousi jälleen, mutta ei vuoden 2016 tasolle. Silloin autoja laskettiin 5 399. Tänä vuonna autoja laskettiin yhteensä 5 203.

Kolarintiellä liikennemäärät pienenivät parisataa autoa viime vuodesta ja Kittilän tiellä määrät olivat edellisvuosien tasolla kymppiviikolla.