Hyppää sisältöön

Poliisi vahvistaa: Vaasan keskustassa liikkui yöllä susi

Useampi ihminen ehti nähdä suden aamuyöllä. Poliisipartio kävi häätämässä suden kauemmas keskustasta.

Vaasan keskustassa on liikkunut viime yönä susi. Poliisi vahvistaa, että susi kuljeskeli keskustassa puolenyön aikoihin.

– Ensimmäiset ilmoitukset tulivat puolenyön aikoihin Hietalahden suunnalta, ja susi kierteli myös Rytilaakson ja Klemettilän alueilla, missä sitä seurattiin. Asiassa oli myös sellainen erikoisuus, että poliisipartio pääsi jälkiä seuratessaan tekemään myös itse näköhavainnon sudesta Sairaskodinkadulla. Partio varautui mahdollisesti myös lopetustoimiin turvallisuussyistä, mikäli eläintä ei olisi saatu pois keskusta-alueelta, kertoo komisario ja tilannekeskuksen yleisjohtaja Pauli Latvanen Pohjanmaan poliisista.

Useampi ihminen ehti nähdä suden ja siitä käytiin keskusteluja Facebookissa. Facebookin keskustelujen perusteella susi olisi nähty Klemetinkadulla. Poliisipartio kävi häätämässä suden kauemmaksi keskustasta.

Aamuyöllä kolmen aikaan susi nähtiin Singsbyntiellä. Sieltä se on jatkanut matkaansa Mustasaaren puolelle Jungsundin ja Kalvholmin alueille. Viimeinen havaintopaikka on tältä aamulta poliisin mukaan paikasta, missä ei ole asutusta lähietäisyydellä, eikä se ole taajama-alueen sisäpuolella. Poliisi uskoo, että jäljet ovat saman yksilön. Poliisilla ei ole myöskään syytä epäillä, että susi kääntyisi takaisin, ja yksilön liikkeitä seurataan edelleen.

– Kyseinen susiyksilö on siirtynyt oletuksen mukaan Vaasan keskustasta pohjoisen suuntaan ja poistunut asuin- ja taajama-alueilta aamun aikana. Nyt aamupäivällä poliisipartio on paikalla Kalvholmintiellä ja tutkii siellä olevia jälkiä, jotka ovat todennäköisesti saman yksilön. Näillä tiedoilla mitkä meillä tällä hetkellä on, pidämme todennäköisenä, ettei tässä vaiheessa ole enää mitään vaaraa yleisölle, komisario Pauli Latvanen kertoo.

.
.