Muoviteollisuus mikromuovista: "Pidämme anturit ylhäällä ja odotamme lisätietoja" – Isot juomamerkit ovat jo alkaneet tehdä lisätarkastuksia

Asianmukaisesti valmistetusta muovipakkauksista tai korkeista ei tulisi irrota muovia, Muoviteollisuuden toimitusjohtaja sanoo.

mikromuovit
Vettä kaadetaan muovipullosta vesilasiin.
Pixabay

Muoviteollisuus ry:n toimitusjohtaja Vesa Kärhä kertoo saaneensa aamun mittaan kuluttajilta joitakin huolestuneita puhelinsoittoja liittyen elintarvikkeiden mahdollisesti sisältämiin mikromuoveihin.

Yle julkaisi tänään yhdessä muun muassa yleisradionyhtiö BBC:n kanssa kansainvälisen Orb Median teettämän tutkimuksen (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan pullovesissä on paikoin runsaasti mikromuoveja.

Ne ovat muovihiukkasia, joista pienimpiä ei voi nähdä paljain silmin.

Lue Ylen juttu Tiesitkö, että juot pulloveden mukana muovia? Laaja, kansainvälinen selvitys paljastaa, että pullovesissä on runsaasti mikromuoveja.

Kärhän mukaan uutinen on vaikuttanut pullotusyhtiöihin.

– Jo nyt on käynnistetty lisätoimia, ja isot juomamerkit ovat tehneet tänään lisätarkastuksia, hän sanoo.

– Tutkimus kehittyy koko ajan. Pidämme anturit ylhäällä ja odotamme lisätietoja

Muoviteollisuus painottaa tänään julkaistussa tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että elintarvikekäyttöön tarkoitettujen muovipullojen materiaaleille on olemassa tarkat vaatimukset. Lisäksi tuotteiden valmistus ja käyttö on säädeltyä.

Asianmukaisesti valmistetusta ja käsitellyistä muovipakkauksista muovia ei tulisi irrota, ei myöskään sulkimista, joihin epäilys osin on kohdistunut, tiedotteessa todetaan.

*Lue myös: *

Tiesitkö, että juot pulloveden mukana muovia? Laaja, kansainvälinen selvitys paljastaa, että pullovesissä on runsaasti mikromuoveja

Maailman terveysjärjestö alkaa tutkia juomaveden mikromuoveja