Hyppää sisältöön

Siltatyömaa katkaisee liikenteen Pietarsaaren rantatiellä syksyyn saakka

Lammassaaren silta uusitaan täysin ja Varassaaren silta päällystetään uudelleen. Työt maksavat liki kolme miljoonaa euroa.

Kuva: Raila Paavola / Yle

Pietarsaaressa iso siltaremontti katkaisee keskustan ohittavan rantatien syksyyn saakka. Kahden sillan remontti Uudenkaarlepyyn ja Kokkolan välisellä tiellä 749 hidastaa erityisesti autoilijoiden matkaa. Kiertotyö kulkee Kolpin- ja Pohjantien sekä Larsmontien kautta.

Matkaa tulee pari kilometriä lisää. Kevyt liikenne pääsee kulkemaan työmaan ohi koko remontin ajan, myös myös pienveneet voivat ohittaa työmaan. Urakassa Lammassaaren teräspalkkisilta korvataan paremmin kantavalla betonisillalla, koska rekkojen kuormat ovat entistä painavampia.

Samalla uusitaan myös läheisen Varassaaren sillan päällysrakenne eli vanhasta sillasta jäävät jäljelle vain maatukien alaosat. Tie katkeaa torstaina alkuillasta.

Artikkelia korjattu 23.3..2018 klo 14.34: sillasta uusitaan päällysrakenne, ei päällyste. Lisäksi täsmennetty, että kevyt liikenne pääsee kulkemaan sillalla myös remontin aikana.