Alkoholilaki laski nelosoluen hintaa, mutta samalla kolmosolut kallistui – tölkki kolmosta maksaa nyt kymmenen senttiä enemmän kuin viime vuonna

Tällä hetkellä nelosolut maksaa ruokakaupassa lähes 15 senttiä vähemmän tölkiltä kuin Alkossa.

alkoholijuomat
nelosolutta kaupoissa
Ismo Pekkarinen / AOP

Nelosoluen ja vahvan lonkeron hinta on laskenut niiden saavuttua ruokakauppoihin. Tölkki nelosolutta maksaa ruokakaupassa keskimäärin yhdeksän senttiä vähemmän kuin Alkossa viime vuoden lopulla. Vahvan lonkeron hinta on laskenut kahdeksan senttiä.

Kolmosoluen hinta sen sijaan on samalla noussut kymmenen senttiä tölkiltä ja miedomman lonkeron hinta viisi senttiä tölkiltä. Hinnan nousu selittyy suureksi osaksi alkoholiverojen korotuksilla, kun sekä oluen että lonkeron verotusta korotettiin vuoden alussa reilulla kymmenellä prosentilla (siirryt toiseen palveluun).

Tällä hetkellä ruokakaupoissa myydään nelosolutta ja lonkeroa lähes 15 senttiä halvemmalla kuin Alkossa. Alko on nostanut alkuvuodesta nelosoluen ja vahvan lonkeron hintaa noin viidellä sentillä tölkiltä.

Nelosolut on nyt 9 senttiä halvempaa, vahva lonkero 8 senttiä halvempaa kuin joulukuussa.
Pasi Takkunen/Yle

Hintojen muutokset selviävät Yle Pohjanmaan tekemästä hintavertailusta, jossa verrattiin Alkon, Prisman ja kahden K-Citymarketin hintoja Vaasassa joulukuun lopulla ja maaliskuun puolessavälissä. Mukana olleiden tuotteiden hinnoista laskettiin vertailuun keskiarvo.

Vertaillut oluet olivat suosittuja kotimaisia lager-oluita. Lonkeroista verrattiin kolmen kotimaisen ja yhden virolaisen merkin hintoja. Tölkit olivat kooltaan 0,33 litraa.

Kolmosolut on kallistunut 10 sentillä, mieto lonkero 5 sentillä.
Pasi Takkunen/Yle