1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneonnettomuudet

Rekkojen kolari Kouvolassa johtui rikkinäisistä jarruista – yksi edelleen sairaalassa

Kaksi rekkaa törmäsi toisiinsa Elimäellä tammikuussa.

liikenneonnettomuudet
hälytysajoneuvo kolaripaikalla
Pyry Sarkiola / Yle

Poliisi on saanut kuutostiellä Elimäen Teuroisten risteyksessä tammikuussa sattuneen kahden rekka-auton kolarin tutkinnan lähes valmiiksi.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että onnettomuudessa osallisena ollut ulkomaalaisen ajoneuvoyhdistelmän perävaunu on ollut epäkuntoinen. Perävaunun jarrut eivät ole toimineet.

Ajoneuvoyhdistelmän vetoauto on kuitenkin ollut vaatimusten edellyttämässä kunnossa.

Perävaunun jarrujen vakavat puutteet ja liukas tie aiheuttivat sen, että viallinen perävaunu kääntyi jarrutuksen seurauksena poikittain vastaan tuleen ajoneuvoyhdistelmän eteen. Kolarissa oli osallisena myös henkilöauto, joka ajoi perävaunuun törmänneen rekan perään.

Poliisilla ei ole syytä epäillä tienpidon laiminlyöntiä. Poliisin mukaan olosuhteet tapahtuma-aikaan ovat olleet haastavat, mutta oikealla tilannenopeudella, sekä kunnossa olevalla ajoneuvokalustolla onnettomuus olisi ollut mahdollisesti jopa kokonaan vältettävissä.

Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä vamman tuottamuksena.

Onnettomuudessa oli osallisena viisi ihmistä. Onnettomuudessa vakavasti loukkaantunut, vastaan tulleen ajoneuvoyhdistelmä kuljettaja on edelleen sairaalahoidossa.

Onnettomuudessa oli osallisena myös kolmas rekka-auto, joka ei kuitenkaan törmännyt nokkakolarissa olleisiin ajoneuvoihin. Poliisin mukaan kolmas rekka ajoi Kouvolan suuntaan liikkuneen onnettomuusrekan edellä. Jostakin syystä tämä rekka ajautui ojaan vähän kauempana törmäyspaikasta, eikä se ollut osallisena kahden rekan törmäyksessä.

Lue seuraavaksi