1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jäänveisto

Suuren suosion saanut jääveistospolku tuhottiin Tampereella, mutta sinnikäs talkooväki liimasi teokset kasaan

Vain jääenkeliä talkoolaiset eivät pystyneet kokonaan pelastamaan. "Se on nyt haavoittunut enkeli, siivet maassa", sanoo talkoissa Ikurin Vireen puheenjohtaja Timo Ahonen.

Jäänveisto
Jääveistos Tampereen Ikurissa
Tältä näytti jääveistos ennen ilkivaltaa. Jutun lopussa on video, joka kertoo jääveistospuiston lumovoimasta.Jani Aarnio / Yle

Urheiluseura Ikurin Vireen ja paikallisen omakotiyhdistyksen talkoolaiset eivät lannistuneet, vaikka suurella rakkaudella vaalitun jääveistospolun teokset rikottiin torstain vastaisena yönä. Sinnikkäät aktiivit tarttuivat torstai-iltana toimeen ja veden avulla saivat liimattua ison osan veistoksista takaisin kasaan.

Yhdessä veistoksessa tuhotyön jäljet jäivät symbolisella tavalla näkyviin.

– Jääenkeliä emme onnistuneet korjaamaan niin, että se olisi tehnyt oikeutta taiteilijan työlle. Se on nyt haavoittunut enkeli, siivet maassa, Ikurin Vireen puheenjohtaja Timo Ahonen sanoo.

Talkooporukalta meni teosten korjaamiseen useita tunteja. Ahonen iloitsee siitä, että Pyhäpolku voidaan heti perjantaina avata yleisölle. Polulle pääsee ilman pääsymaksua.

Mies nostaa irronnutta jääveistoksen osaa takaisin paikoilleen.
Jari Antila oli torstai-iltana korjaamassa ilkivallan kohteeksi joutuneita veistoksia.Timo Ahonen

Ei rikosilmoitusta

Torstaina uutisoitiin, että veistosten tuhoamisesta harkittaisiin rikosilmoituksen tekoa. Ahonen sanoo kuitenkin, että kyseessä oli väärinkäsitys.

– Rikosilmoitus ei kuulu meidän tekemisen henkeen lainkaan.

Hirvi-veistos ilman sarvia
Hirvi oli joutunut luopumaan sarvistaan vandaalien käsittelyssä.Timo Ahonen

Lumenveistotapahtumia tamperelaisella omakotialueella on järjestetty jo 17 vuotta. Joinain vuosina alueella on ollut myös ilkivaltaa.

– Jos olemme saaneet tekijöitä kiinni, heitä on pyydetty mukaan auttamaan seuraavana vuonna. Yleensä kyse on ollut nuorista, jotka ovat kyllä ymmärtäneet pelin hengen, Ahonen sanoo.

– Hienointa on, että veistokset ovat saaneet olla rauhassa viisi ja puoli viikkoa, ja että nyt niitä pääsee vielä ihastelemaan.

Katso videolta, miltä jääveistopolulla näytti helmikuussa.

Jääveistoksia Tampereen Ikurissa

*LUE MYÖS: *

Ikurin huippusuosittu jääveistospolku tuhottiin – iso osa veistoksista kaadettu ja rikottu

Jääveistospolun suosio on yllättänyt kaikki Tampereen Ikurissa – "Tämä on Las Vegasin meininki"

Lue seuraavaksi