Huijarit kauppaavat kalentereita veteraanien nimissä – Sotaveteraaniliitto varoittaa sinnikkäästä puhelinmyynnistä

Veteraanijärjestöt ovat saaneet yhteydenottoja epäilyttävästä yrityksestä, joka myy noin 50 euron kalenteria puhelimitse.

sotaveteraanit
Myyjä työssään.
Toni Pitkänen / Yle

Veteraanijärjestöt ovat saaneet viime viikkoina kymmeniä yhteenottoja ympäri Suomen sotaveteraanien nimissä kaupattavista kalentereista. Monen epäilys on herännyt, kun puhelinmyyjä on ollut poikkeuksellinen sinnikäs, jopa hyökkäävä.

Veteraaniliitosta vahvistetaan, että 50 euron kalentereita myyvä yritys ei kauppaa kalentereita liiton hyväksi. Niistä puuttuu tunnistettava Sotiemme Veteraanit -tunnus.

– Tuote tai keräys ei aito, jos siinä ei ole Sotiemme Veteraanit -logoa. Vain tällaisella tunnuksella olevien tuotteiden ja keräysten rahat päätyvät veteraaneille, muistuttaa Suomen Sotaveteraaniliiton tiedottaja Ariela Säkkinen.

Viime vuonna huijarit kauppasivat kalentereita yrityksille, tänä vuonna he ovat ottaneet kohteeksi yksityishenkilöt. Sotaveteraaniliitto kertoo tiedotteessaan, että Suomi100-juhlavuosi sai liikkeelle tavallista enemmän huijareita, jotka myyvät erilaisia tuotteita veteraanien hyväksi.

– Onneksi ihmiset ovat olleet valppaina ja ottaneet epäilyttäviksi kokemistaan kaupustelijoista yhteyttä, kertoo Sotiemme Veteraanit -keräyksen varainhankinnan päälikkö Pia Makkonen.