Riihimäen henkilöstösopimus kariutui – säästöjen etsiminen jatkuu

Riihimäen kaupungin ja työntekijöiden neuvottelut henkilöstösopimuksesta päättyivät perjantaina ilman tulosta.

Riihimäki
Graniittinen vaakuna kaupungintalon seinässä
Sari Törmikoski / Yle

Riihimäki haki henkilöstösopimuksen kautta 4,8 miljoonan euron säästöjä. Kaupungin säästötavoite viime kesänä alkaneella vaalikaudella on kokonaisuudessaan seitsemästä kahdeksaan miljoonaa euroa.

– Kaupunki työnantajana ei halunnut heikentää kenenkään työntekijänsä asemaa, kertoo Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko. Hän on pettynyt siihen, että yksikään neuvotteluissa mukana olleista järjestöistä ei ollut valmis hyväksymään sopimusluonnosta.

Koska sopimus jäi hyväksymättä, jää voimaan henkilömäärän vähennystavoite eli 120 henkilötyövuotta.

Henkilöstötavoitteiden osalta tärkeää on muun muassa päällekkäisyyksien karsiminen ja työtapojen uudistaminen.

Sami Sulkko

Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko sanoo, että työ kaupungin toimintatapojen kehittämiseksi jatkuu sopimuksen kariutumisesta huolimatta. Henkilöstötavoitteiden osalta tärkeää on muun muassa päällekkäisyyksien karsiminen ja työtapojen uudistaminen.

– Tärkeää on myös pystyä tekemään kaikin tavoin ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Esimerkiksi sairauspoissaolot kertaannuttavat meillä aika isoja kustannuksia kaikkine sijaistarpeineen.

– Aina kun puhutaan henkilöstösäästöistä on oleellista, että löydetään yhdessä työntekijöiden kanssa parhaimmat kehittämisajatukset, muistuttaa Sami Sulkko.