1. yle.fi
  2. Uutiset

Urheiluseurat hoputtavat kaupunkia – Lahteen tarvitaan uusi tekojäärata

Lahti varautuu rakentamaan tekojääradan Launeelle lähivuosien aikana. Lahtelaiset jääurheiluseurat ovat vedonneet kaupunkiin tekojäärädan rakentamiseksi mahdollisimman pian.

Lahti

Lahden jääurheiluseurat ovat jättäneet kaupungille vetoomuksen, jossa kiirehditään tekojääradan rakentamista Launeelle. Seurojen mukaan Lahteen tarvitaan uusi tekojää, jotta lajien harrastusmahdollisuudet säilyvät ja urheilullinen menestys jatkuu.

Alustavan arvion mukaan Launeen tekojääradan hinta on kolme miljoonaa euroa. Siinä on mukana tekojäärata-alue jäähdytyslaitteineen, valaistus, pukutilat sekä aidoitus ja valvontajärjestelmät. Alueelle sovitellaan myös tekonurmea.

Liikuntatoimen toiveena on tekojääradan rakentaminen viimeistään kahden vuoden kuluttua. Kaupunki hakee rakentamiseen myös valtion tukea. Liikuntapalvelut on ilmoittanut tekojäähankkeen opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitussuunitelmaan vuosille 2019-2022 .

Jos tekojäähanke toteutuu, liikuntapalvelut arvioi uudelleen luonnonjäiden ylläpidon tavoitteet. Käytännössä tämä tarkoittaa, että luonnonjäiden ylläpitoon jää vähemmän rahaa ja resursseja.

Lue seuraavaksi