Kuljun Kartanolle löytyi ostaja – Löytötavaratalo jatkaa toimintaansa Lempäälässä

Kaikki Löytötavaratalon työntekijät ehdittiin jo irtisanoa, mutta nyt Kuljun Kartanon osalta irtisanomiset on peruttu. Nokian ja Ylöjärven myymälät suljetaan kesään mennessä.

vähittäiskauppa
Kuvakaappaus Kuljun kartanon nettisivuilta
Kuvakaappaus Löytötavaratalon nettisivulta

Löytötavaratalo jatkaa toimintaansa Lempäälässä. Löytötavaratalo Oy on myynyt Kuljun Kartanon myymälän liiketoiminnan yrittäjä Arto Kuparisen Monetanet Oy:lle.

Kuparinen vastaa puhelimeen perjantaina kesken vaihtorahan hakureissun. Uudella omistajalla on tuhat rautaa tulessa.

– Kaupat tehtiin keskiviikkona ja jo eilen kauppaa tehtiin meidän nimissä, Kuparinen kertoo.

Löytötavaratalon 15 työntekijää siirtyi uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

– Heidän irtisanomislappunsa mitätöitiin. Nyt katsomme, miten jatketaan ja paljonko väkeä tarvitaan, mutta suurin osa saa varmasti jatkaa, Kuparinen vakuuttaa.

Perinteitä ja muutoksia

Uuden omistajan myötä Kuljun Kartanon toiminta uudistuu. Nimi muuttuu todennäköisesti muotoon Kuljun Kartano Löytöoutlet.

– Sanoin aiemmille omistajille, että jatkan toimintaa perinteitä kunnioittaen ja isoja muutoksia tehden, Kuparinen sanoo.

– Kuljun Kartanon perustaja teki paljon eräkauppaa, eli osti tehtaiden jäännöseriä ja myi niitä halvalla. Minulla on tarkoitus tuoda eräkauppa takaisin ja siksi nimeen lisätään outlet. Aion etsiä kaupattavia eri ulkomaita myöten.

Uusi kauppias toivoo saavansa vinkkejä myös asiakkailta.

– Tarkoitus keväällä pitää tapahtumaa, johon kutsutaan kaikki entiset, nykyiset ja tulevat asiakkaat. Toivon, että asiakkaat tulevat neuvomaan minua, Kuparinen sanoo.

Uuden omistajan löytymisestä kertoi ensimmäisenä Aamulehti (siirryt toiseen palveluun).

Nokia ja Ylöjärvi suljetaan

Löytötavaratalolla on myymälät myös Ylöjärvellä ja Nokialla. Niiden osalta tammikuun lopussa päättyneen yt-neuvottelun tulos pitää, työntekijät on irtisanottu ja myymälät suljetaan kesään mennessä.

Löytötavaratalon Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtonen sanoo Aamulehdessä, että Ylöjärven ja Nokian tilat on päätetty jakaa pienempiin osiin vuokrattavaksi.

*LUE MYÖS: *Lempäälässä neljä vuosikymmentä toimineen Kuljun Kartanon taru päättyy talousvaikeuksiin (31.1.2018)