Poliisi kiistää väitteet tutkintavankeudessa olleen lyhytkasvuisen epäasiallisesta kohtelusta

MTV:n mukaan mies kärsi nestehukasta, koska ei yltänyt juoma-automaattiin.

vankeus
Poliisi
Emilia Malin / Yle

Sisä-Suomen poliisi kiistää julkisuudessa esillä olleet tiedot tutkintavankeudessa olleen miehen epäasiallisesta kohtelusta.

MTV:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) lyhytkasvuisen miehen vammaisuutta ei ollut huomioitu vankilassa, mikä oli aiheuttanut tälle esimerkiksi nestehukkaa ja painonpudotusta, koska mies ei yltänyt juoma-automaattiin. MTV:n mukaan mies oli tutkintavankina Tampereen poliisivankilassa ja Kylmäkosken vankilassa kesällä 2013.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen seksuaalirikoksista, mutta hovioikeus totesi hänet syyttömäksi. Poliisi kertoo, että mies on vuosikausia esittänyt erilaisia väitteitä poliisin toiminnasta sekä esitutkinnassa että Tampereen poliisivankilassa.

Kaikki kantelut on käsitelty useaan kertaan ja myös eri oikeusasteissa ja todettu perättömiksi, tiedottaa poliisi. Sen mukaan tuorein käsittely asiasta oli Vaasan hovioikeudessa helmikuussa. Poliisin mukaan hovioikeus totesi miehen väitteet perusteettomiksi.

MTV kertoo, että käräjäoikeus on määrännyt Valtiokonttorin maksamaan miehelle tämän vaatimat korvaukset vangitsemisen aiheuttamasta kärsimyksestä. Sisä-Suomen poliisin mukaan niin kutsutuilla koppikorvauspäätöksillä ei kuitenkaan voida osoittaa poliisin toimineen miehen väittämällä tavalla.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan miehen saamat yli 20 000 euron koppikorvaukset ovat olleet tavanomaista suuremmat. Asiasta kertoivat MTV:n ohella Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun) ja Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).