Ukraina aikoo estää venäläisten pääsyn lähetystöihin äänestämään sunnuntaina

Venäjän presidentinvaalit
Mies vilkuttaa taustalla rumpuja ja mikrofoneja.
Presidentti Putin vieraili Krimillä vaalitilaisuudessa 14.maaliskuuta.Sergei Chirikov / EPA-EFE

Ukraina aikoo estää venäläisten pääsyn lähetystöihin äänestämään sunnuntain presidentinvaaleissa. Asiasta on tiedottanut Ukrainan sisäministeri Arsen Avakov.

Ukrainan viranomaiset ilmoittivat, että Venäjän kansalaisilta estetään pääsy lähetystöihin Kiovassa, Harkovassa, Odessassa sekä Lvivissä. Ainoastaan venäläisten diplomaattien annetaan kulkea lähetystörakennuksiin.

– Provokaation estämiseksi poliisi ja kansalliskaarti suojaavat niin diplomaatteja kuin rakennuksiakin sunnuntaina, kertoi Ukrainan sisäministeri Arsen Avakov.

Päätöksestä kerrottiin sen jälkeen, kun Venäjä oli ilmoittanut, että vaalihuoneistoja avataan myös Krimin niemimaalla. Vaalipäivä on siirretty tällä kertaa siten, että se osuu Ukrainalta vallatun Krimin Venäjään liittämisen vuosipäiväksi.

Uutistoimisto Tassin mukaan Venäjän keskusvaalilautakunta selvittää tilannetta, joka kohdistuu sen kansalaisiin Ukrainassa. -Selvitämme tilannetta yhdessä ulkoministeriön sekä niiden tahojen kanssa, jotka vastaavat Venäjän kansalaisten turvallisuudesta, sanoi Vasily Likhachev keskusvaalilautakunnasta.

Lähteet: AFP, Reuters, Tass