1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kesäteatterit

Lappajärven kesäteatteri uusiin käsiin – 25 vuotta kestänyt teatteritraditio katkesi Halkosaaressa

Lappajärvellä kesäteatterin pyörittäjät vaihtuvat ensi kesäksi. Paikka eli Halkosaaren kesäteatteri kuitenkin pysyy.

kesäteatterit
Heikki Silvennoinen poseeraa Samppalinnan kesäteatterin lavalla Turussa.
Lappajärven Halkosaaren ensi kesän teatteriohjelmistossa nähdään musikaali Rakkauden autokorjaamo. Sitä tähdittää muun muassa viihteen monitoimimies Heikki Silvennoinen.Kimmo Gustafsson / Yle

Lappajärvellä pyöritetään kesäteatteria ensi kesänä uuden yrittäjän voimin. 25 vuotta kesäteatteria johtanut Antti Vartiala väistyi viime kesän jälkeen, ja nyt toimintaa jatkaa Halkosaaren kesäteatterin sijasta Lappajärven kesäteatteri puikoissaan Kristian Hyyppä.

Vartiala halusi pitää tutuksi tulleen kesäteatterin nimen itsellään. Hän jatkaa toimintaa pienimuotoisesti Härmän kuntokeskuksessa. Tarkoitus on myöhemmin lähteä myös kiertämään Pohjanmaata teatteria ja musikaalisävelmiä vieden.

Viime kesän sateet ja kylmyys sekä huonosti vetänyt Kivikasvot Show toi Halkosaaren kesäteatterille raskaat 40 000 euron tappiot. Vartialan mukaan neuvotteluista huolimatta teatteri ei päässyt kunnan kanssa sopuun velkojen järjestelemisestä.

Panoksena on ollut myös kesäteatterin puheenjohtajan omaisuus. Velkojen takia esimerkiksi Vartialan Lappajärvellä sijaitseva kesämökki on nyt pistetty myyntiin.

Teatterin paikka pysyy

Teatteriyrittäjän vaihtumisesta huolimatta kesäteatteria esitetään ensi kesänä tutuissa Lappajärven järvimaisemissa Halkosaaressa.

Suuria muutoksia katsojille ei tule. Ohjelmistossa tulee olemaan Rakkauden autokorjaamo eli sama kappale kuin minkä edellinen yrittäjäkin olisi katsottavaksi tuonut.

– Toki uusi yrittäjä tuo myös ihan erilaisia tuulia. Lipunmyynti pyörii nettipalvelujen kautta ja Halkosaaressa on esimerkiksi konsertteja. Eli varmasti toiminta muuttuu monipuolisemmaksi, arvelee kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi.

Kesäteatteri on kunnalle tärkeä matkailuvaltti.

– Haluamme sen toiminnan varmistaa ja tukea, jos tuotanto jota tehdään, antaa siihen edellytykset. Se on matkailullisesti tärkeä ja tuo meidän kesään paljon väkeä.

Rakkauden autokorjaamo -musikaalia tähdittävät tulevana kesänä muun muassa Heikki Silvennoinen, Viivi Pumpanen ja Sami Hintsanen. Konsertteja on luvassa ainakin Guadia Nuevalta, solistinaan Teemu Roivainen, sekä Suvi Teräsniskalta.

Lue seuraavaksi