Lufthansa uumoilee jo Berliinin uuden lentokentän purkamista

Berliinin uusi lentokenttä on odottanut avaamista jo seitsemän vuoden ajan.

Berliini-Brandenburgin uuden lentokentän näyttöjä vuonna 2017. Kuva: Felipe Trueba / EPA-EFE

Saksan suurin lentoyhtiö Lufthansa on myöntänyt ensi kertaa, että se on menettänyt toivonsa Berliinin uuden lentokentän suhteen, kirjoittaa Frankfurter Allgemeine -lehti. (siirryt toiseen palveluun)

Lufthansan hallituksen jäsen Thorsten Dirks totesi tällä viikolla, että Berliini-Brandenburgin lentokenttä, jota ei ole edes avattu käyttöön, tullaan varmaankin purkamaan.

–Minun ennustukseni on, että lentokenttä puretaan ja tilalle rakennetaan uusi, sanoi Dirks.

Yhtiö tarkensi Dirksin lausuntoa tiedotteessaan ja totesi, ettei Lufthansa aja uuden lentokentän rakentamista vaan Dirksin lausunto korosti ennemminkin kentän ongelmien laajuutta, kirjoittaa Bild-lehti. (siirryt toiseen palveluun)

Viimeisin korjaustarve surullisenkuuluisalla lentokentällä ovat olleet aikataulunäytöt. Kaikki 750 lentotietoja välittävää näyttöä jouduttiin uusimaan, sillä ne olivat jo saavuttaneet elinkaarensa loppupään oltuaan päällä kuuden vuoden ajan. Näyttöjen uusimiseen upposi 500 000 euroa. Alkuperäinen rakennusbudjetti on ylitetty jo miljardeilla euroilla. Myös paljon muuta tekniikka alkaa vanhentua lentokentällä.

Berliinin uuden lentoaseman piti valmistua vuonna 2012. Sen avaamista on lykätty yhä uudestaan ja uudestaan. Tällä hetkellä avajaisia ennustetaan syksylle 2020.

Lue lisää: