1. yle.fi
  2. Uutiset

Soini Venäjän vaalituloksesta: "Putin on venäläisten itsensä valitsema johtaja"

Ulkoministerin mukaan Venäjän vaalien äänestysprosentti kertoo siitä, että Vladimir Putinilla on aitoa kannatusta.

Venäjä
Timo Soini
Timo SoiniRoni Rekomaa / Lehtikuva

BrysselVenäläiset ovat antaneet vahvan tuen presidentti Vladimir Putinin jatkokaudelle, arvioi ulkoministeri Timo Soini (sin.). Tästä kertoo hänen mukaansa paitsi Putinin kannatus, myös vaalien äänestysprosentti, joka näyttäisi kohoavan yli 60 prosenttiin.

– Nämä henkilökohtaiset suosioluvut viestivät siitä, että Putin on venäläisten itsensä valitsema johtaja, Soini sanoi Ylen haastattelussa Brysselissä.

Soini ei pitänyt tulosta mitenkään yllättävänä. Hän arvioi, että yli 70 prosentin kannatus yhdistettynä kohtuulliseen äänestysvilkkauteen kertoo myös jonkinlaisesta vakaudesta Venäjällä.

Hän ei ottanut vielä vaali-iltana kantaa siihen, onko vaaleissa ilmenneitä epäselvyyksiä syytä ottaa esiin Venäjän kanssa kahden kesken.

Putinin alkavalta neljänneltä presidenttikaudelta Soini toivoo "rauhan askelia".

– Että päästäisiin normaaliin kansainväliseen sääntöperusteiseen yhteistyöhön, Soini kiteytti toiveensa, viitaten Krimin valtaukseen ja esimerkiksi Syyrian sotaan.

Soini osallistuu Brysselissä huomenna maanantaina EU-maiden ulkoministerikokoukseen, jossa käsitellään Salisburyn hermomyrkkyiskua. Ulkoministeri odotti aiheesta "rapsakkaa ja reilua" keskustelua.

Lue seuraavaksi