Putin kiitospuheessaan: Tulos kuvastaa Venäjän kansan luottamusta ja toivoa

Presidentin ääniosuus nousi jo kolmeen neljännekseen

Venäjän presidentinvaalit
Mies puhujan pöntössä taustalla venäjän kielistä tekstiä.
Vladimir Putin piti kiitospuheen vaali-iltana.Sergei Chirikov / EPA

Neljännelle kaudelle valittu presidentti Vladimir Putin otti kannattajiensa ylistyksen vastaan Moskovan Maneesitorilla myöhään sunnuntai-iltana.

Putin sanoi lyhyessä kiitospuheessaan, että tulos kuvastaa Venäjän kansan luottamusta ja toivoa.

Keskusvaalilautakunnan ja uutistoimisto Sputnikin ääntenlaskuseurannan mukaan Putinin osuus äänistä oli noussut hieman yli 75 prosentin, kun äänistä oli laskettu noin puolet.

Lopullinen tulos valmistuu vasta maanantain puolella. Maanantaina on luvassa myös lopullinen virallinen tieto äänestysprosentista.

Sunnuntai-iltana ilmoitettu luku oli hiukan alle 60 prosenttia, alle tavoitellun 70 prosentin. Keskusvaalilautakunta ennusti, että lopullinen luku nousisi 65 prosenttiin.

Kommentti myös Salisburyn myrkkyiskuun

Putin kommentoi vaali-iltana myös Salisburyn myrkkyiskua. Hän sanoi, että väitteet Venäjän sekaantumisesta ex-agentti Sergei Skripalin myrkyttämiseen ovat "roskaa", mutta vakuutti, että Venäjä on valmis tekemään yhteistyötä Britannian kanssa tapauksen tutkinnassa.

Putin julisti, että on täyttä "roskaa, pötyä ja hölynpölyä" väittää, että joku Venäjältä tekisi sellaista ennen vaaleja ja jalkapallon MM-kisoja. Lisäksi Venäjä on tuhonnut kaikki kemialliset aseensa, Putin vakuutti.

Aiheesta muualla:

Russia election: Vladimir Putin wins by big margin (siirryt toiseen palveluun)