Hyppää sisältöön

Kiinan Xi onnittelee Putinia – onnitteluja myös sosialistimailta Etelä-Amerikasta

Xi kehuu Kiinan ja Venäjän suhteita, haaveilee entistäkin syvemmästä yhteistyöstä.

Kuva: Sergei Chirikov / EPA

Kiinan presidentti Xi Jinping onnittelee Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia vaalivoitosta. Xin sanoo olevansa valmis tekemään Putinin kanssa yhteistyötä, jotta maiden väliset suhteet saadaan vielä läheisemmiksi.

– Tällä hetkellä Kiinan ja Venäjän kattava strateginen yhteistyö on historian parhaalla tasolla, mikä toimii esimerkkinä uudenlaista kansainvälisten suhteiden rakentamiselle, Xi sanoi Kiinan valtion uutistoimiston Xinhuan mukaan.

Onnitteluja myös sosialistimaista

Onnittelut Putin on saanut myös Venezuelan johtajalta Nicolas Madurolta, kirjoittaa uutistoimisto Tass. Onnittelutiedotteessa Maduro viittasi Putinin ja Venezuelan entisen presidentin Hugo Chavezin luomiin tiivisiin suhteisiin.

Kuuban presidentin Raul Castron onnittelut Putinille välitti Kuuban Venäjän lähettiläs Gerardo Penalver Portal Twitter-viestissään.

Twitterissä onnittelut välitti myös Bolivian presidentti Evo Morales.

Putin valittiin Venäjän presidentiksi nyt neljättä kertaa. Hän voi johtaa Venäjää vuoteen 2024, jolloin hän on 71-vuotias. Putin nousi valtaan ensimmäistä kertaa Boris Jeltsinin luopuessa vallasta vuonna 2000.