1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaksi loukkaantunut räjähdyksessä Teksasin Austinissa – jo kolme pakettipommia räjähtänyt kaupungissa maaliskuun aikana

Pakettipommeja koskevasta informaatiosta luvattua palkintoa on nostettu huimasti.

Austin
Kartta, josta näkyy Teksasin osavaltion sijainti Yhdysvalloissa ja Austinin kaupungin sijainti.
Yle Uutisgrafiikka

Kaksi miestä on loukkaantunut Teksasin Austinissa Yhdysvalloissa sattuneessa räjähdyksessä. Poliisi ei ole vielä vahvistanut räjähdyksen syytä.

Maaliskuun aikana kaksi ihmistä on kuollut ja kaksi loukkaantunut vakavasti kolmessa erillisessä pakettipommin räjähdyksessä. Poliisi ei ole vielä kommentoinut, onko kyseessä ollut jälleen pakettipommi, mutta alueen asukkaita on kehotettu välttämään epäilyttäviin paketteihin koskemista.

Yhdysvaltojen liittovaltion virastot nostivat sunnuntaina pakettipommeja koskevasta informaatiosta luvattua palkkiota. Tiedonantajalle luvataan nyt 100 000 dollaria eli noin 81 000 euroa. Tämän lisäksi Teksasin osavaltion kuvernööri on luvannut tiedoista 15 000 dollaria.

Aiemmin sunnuntaina Teksasin poliisi totesi, että kuka tahansa olikin pommien takana, tämän viesti oli epäselvä. Poliisi kehotti pommittajaa ottamaan yhteyttä poliisiin ja selittämään motiivinsa.

– Emme tule ymmärtämään viestiä, ennen kuin epäilty tai epäillyt ottavat meihin yhteyttä ja kertovat mikä heidän viestinsä on, Austinin poliisipäällikkö Brian Manley sanoi.

BBC:n mukaan viranomaiset ovat viime viikon aikana tutkineet yli 700 epäilyttävää pakettia. Satoja FBI:n agentteja auttaa Teksasin poliisia tapauksen tutkinnassa.

Aiheesta muualla:

Austin explosion may have been triggered by tripwire, police say (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi