Ratikkatyömaa siirtää linja-autot kulkemaan Tampereen Keskustorin läpi

Myös Hervannassa moni pysäkki vaihtaa paikkaa ratikan rakentamisen vuoksi.

joukkoliikenne
Väliaikainen bussireitti kulkee Raatihuoneen portaiden edestä Puutarhakadulle ja edelleen Hämeenpuistoon.
Busseille on tehty väliaikainen, aidattu kaista Tampereen Raatihuoneen eteen.Jani Aarnio / Yle

Lukuisat bussit Tampereella ovat siirtyneet maanantaiaamuna poikkeusreiteille ratikkatöiden takia. Kaupungin pääkatua eli Hämeenkatua länteen päin kulkevat linja-autot ajavat Keskustorin poikki.

Väliaikainen reitti kulkee Raatihuoneen portaiden edestä Puutarhakadulle ja edelleen Hämeenpuistoon. Idän suuntaan linja-autot pääsevät edelleen koko matkan Hämeenkatua pitkin.

Tampereen seudun joukkoliikenteen mukaan reittimuutokset ovat pitkäaikaisia. Ne ovat voimassa ainakin tämän vuoden loppuun saakka. Ratikan rakentamiseen liittyvät työt Hämeenkadulla jatkuvat vuoteen 2021 saakka.

Myös Hervannassa ratikkatyömaa myllää reittejä. Moni linja siirtyy ainakin osittain Hervannan valtaväylälle, koska Insinöörinkatu on pois käytöstä välillä Lindforsinkatu–Teekkarinkatu ja Opiskelijankatu–Orivedenkatu.

Muutokset eivät vaikuta aikatauluihin. Uudet reitit ja pysäkit päivittyvät Tampereen seudun joukkoliikenteen sähköisiin palveluihin, kuten aikatauluihin, linjakarttoihin ja reaaliaikaiseen bussiseurantaan.