Hyppää sisältöön

Uutisvuoto lopettaa – syksyllä luvassa uutta asiaviihdettä

Kevään aikana Uutisvuotoa nähdään Ylen TV1:ssä vielä kymmenen jaksoa.

Uutisvuodon 600. lähetyksessä vuonna 2015 olivat vieraina Aku Hirviniemi ja Pirkka-Pekka Petelius. Kuva: Ilmari Fabritius / Yle

Ylen TV1:ssä esittämä Uutisvuoto lopettaa toukokuun lopulla. Satiirisesta otteesta tunnettu tietokilpailu on viihdyttänyt suomalaisten lauantai-iltaa jo kaksikymmentä vuotta, ja se on yksi kotimaisen tv-viihteen pitkäikäisimmistä asiaviihdeohjelmista.

Kevään aikana Yle TV1:ssä nähdään vielä kymmenen Uutisvuodon jaksoa. Ohjelmaa juontaa tuttuun tapaan Baba Lybeck ja kapteeneina nähdään vuoroin Petteri Ahomaa, Jani Halme, Anna Perho ja Katja Ståhl.

Uutisvuotoa on tehty yhteensä lähes 700 ohjelmaa. Ensimmäiset kaksitoista vuotta ohjelman juontajana eli ylipäällikkönä toimi Peter Nyman ja kapteeneina kirjailijat Jari Tervo ja Tommy Tabermann. Koomikko Stan Saanila korvasi kansanedustajaksi valitun Tabermannin vuonna 2007. Tervon ja Saanilan lopetettua keväällä 2017 Uutisvuodon joukkueita ovat luotsanneet vaihtuvat kapteenit.

Stan Saanila, Tuulikki Ukkola, Peter Nyman, Tommy Tabermann ja Jari Tervo Uutisvuodon kuvauksissa vuonna 2007 Kuva: Heidi Korsman-Hirvonen / AOP

Vuosien varrella Uutisvuodon vieraina ovat käyneet muun muassa niin tulevat kuin istuvatkin presidentit, lähestulkoon kaikki tunnetut poliitikot ja kulttuuri- ja viihdemaailman kasvot.

Uutisvuoto perustuu brittiläisen Hat Trick Productionsin formaattiin (siirryt toiseen palveluun), jota Suomessa Ylelle on tuottanut Banijay Finland. Uutisvuoto on voittanut useita palkintoja, esimerkiksi Venla-, Telvis- ja Media & Message -kilpailuissa.

Ajankohtaista asiaviihdettä on luvassa Ylen ohjelmistossa jatkossakin. 5.4. ajankohtaissatiiria tarjoaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa Noin viikon studio. Lauantai-illan ohjelmistossa aloittaa syksyllä uusi ohjelma, josta Yle tiedottaa enemmän lähempänä.

Otsikkoa muokattu 19.3. klo 15.50: Syksyllä on luvassa uutta asiaviihdettä eikä ajankohtaissatiiria, kuten otsikossa alun perin luki