70 huoneen hotelli Tornion entiseen yhteislyseon lukioon

Tornion kaupunki vuokraa tontin ja rakennukset 30 vuodeksi torniolaiselle hotelli- ja ravintolayrittäjä Reijo Angerialle. Rakennuksen muuttaminen hotelliksi alkaa mahdollisesti jo ennen kesää.

hotellit
Havainnekuva hotellista.
Havainnekuva suunnitelusta hotellista.Hotelli Mustaparta

Tornion yhteislyseon lukion entiseen rakennukseen suunnitellaan hotellia. Tornion kaupunki vuokraa tontin ja rakennukset 30 vuodeksi torniolaiselle hotelli- ja ravintolayrittäjä Reijo Angerialle.

Mikäli vuokrasopimuksen yksityiskohdat ja lupa-asiat saadaan kuntoon suunnitellusti, alkaa lukion muuttaminen Grand Hotel Mustaparraksi jo ennen kesää. Hotelliin on tulossa noin 70 huonetta.

– Tulossa on iso ja melkoisen kallis remontti, sanoo Angeria.

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla

Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen on tyytyväinen, kun kaupunki saa lisää majoituskapasiteettia. Lukiorakennus on ollut tyhjillään maaliskuusta 2016 kun turvapaikanhakijoiden järjestelykeskus suljettiin.

– On pähkäilty, että mitä rakennukselle tehdään ja olemme myös hakeneet hotellitoimintaa kaupunkiin. Nyt saatiin kaksi kärpästä yhdellä iskulla, Nousiainen sanoo.

Hallituskadun varrella olevan rakennuksen vanhempi osa on rakennettu 1900-luvun alussa venäläiseksi kasarmiksi ja lukion uudempi osa on valmistunut 1950-luvun lopulla.

Tornion kaupunginhallitus käsitteli maanantain kokouksessaan lukion kiinteistön poikkeamislupahakemusta.

Hotelliyrittäjän mukaan työt aloitetaan mahdollisimman nopeasti ja hotelli voisi olla osittain käytössä jo vuoden 2019 lopulla.