1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seksuaalinen häirintä

Moni kertoo kokeneensa yliopistoissa seksuaalista häirintää – Helsingin yliopisto: Tulokset huolestuttavia

Erityisesti nuoret naiset ovat kyselyn perusteella seksuaalisen häirinnän kohteena.

seksuaalinen häirintä
mies pitää metoo -lappua
AOP

Yliopistoissa tehdyn kyselyn mukaan puolet vastanneista naisista ja kolmannes miehistä on kokenut seksuaalista häirintää, kerrotaan Helsingin yliopiston tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun). Asiaa selvitti Helsingin tutkijanaiset.

437 vastaajan joukossa on sekä henkilökuntaa että opiskelijoita. Reilut kaksi kolmasosaa vastaajista on Helsingin yliopistosta.

Erityisesti nuoret naiset ovat kyselyn perusteella seksuaalisen häirinnän kohteena. Hallintojohtaja Esa Hämäläinen Helsingin yliopistosta sanoo, että tulokset ovat huolestuttavia ja niiden pohjalta on syytä toimia.

– Meidän on vaikutettava siihen kulttuuriin, joka mahdollistaa tämän kaltaisen valta-aseman väärinkäytön. Lisäksi meidän on parannettava viestintää siten, että häirintää kokeneet tai nähneet tietäisivät aina, kehen olla yhteydessä, hän sanoo tiedotteessa.

Helsingin tutkijanaiset kertoi helmikuussa, että se oli avannut nettisivuilleen kyselyn seksuaalisesta häirinnästä akateemisessa maailmassa.

– Kertomuksia ei tule ovista ja ikkunoista, mutta on ihan selvä, että joka paikassa on joitakin mätämunia, yhdistyksen puheenjohtaja Päivi Salmesvuori sanoi Ylelle.

Lue myös:

Törhösen tapaus nosti esiin seksuaalisen häirinnän akateemisessa maailmassa – Yle selvitti: yksikään yliopisto ei ole tutkinut asiaa erikseen

Lue seuraavaksi