1. yle.fi
  2. Uutiset

Huonekaluvalmistajan kattoa sortunut Rautalammilla lumen painosta, pelastuslaitos paikalla keventämässä lumikuormaa

Onnettomuudessa ei ole henkilövahinkoja.

sortumisonnettomuudet
Rautalampilaisen huonekaluvalmistaja Sepon kalusteen sortunut katto.
Antti Karhunen / Yle

Rautalammilla huonekaluvalmistaja Sepon kalusteen katto on romahtanut. Harjakattoa on romahtanut lumen painosta lapepinta-alalta noin 800 neliötä mikä vastaa pohjapinta-alassa 500 neliömetriä. Henkilövahinkoja ei ole. Alue on eristetty ja pelastuslaitos jatkaa paikalla lumen pudottamista katolta koneellisesti.

Rautalampilaisen huonekaluvalmistajan Sepon kalusteen katolta poistetaan lunta.
Antti Karhunen / Yle

4 500 neliöinen rakennus pitää sisällään sekä huonekaluliikkeen tuotanto- että myymälätilat. Katto romahti tuotantotiloissa. Rakennuksessa oli sisällä kaksi työntekijää myymälän puolella, kun katto oli sortunut. Työntekijät tekivät ilmoituksen pelastuslaitokselle.

Alkuperäinen arvio oli, että kattoa olisi romahtanut 200 neliötä lumen painon vuoksi, mutta arvio on tarkentunut. Kattoa ei ole siis romahtanut alkutilanteen jälkeen lisää.

– Nyt poistetaan lunta katolta ja estetään lisävahinkoja. Rakennuksen lämpimät osat eristetään ja vesiputkista poistetaan vesi, ettei pakkanen halkaise putkia, kertoo päivystävä palomestari Arto Heiskanen Pohjois-Savon pelastuslaitokselta.

Heiskanen arvioi, että raivaustyöt kestävät paikalla useita tunteja. Rakennus on lähellä Rautalammin keskustaa, Latsinmäessä Tallivirrantiellä.

Kartta Rautalampi.
Yle Uutisgrafiikka

Itä-Suomen poliisi arvioi, että aineelliset vahingot ovat isot ja todennäköisesti kasvavat vielä isommiksi. Tuotantotilassa, jonka kohdalta katto romahti, on huonekalujen valmistuksessa käytettäviä koneita ja laitteita.

Rautalampilaisen huonekaluvalmistajan Sepon kalusteen katolta poistetaan lunta.
Antti Karhunen / Yle

Juttua päivitetty 19.3.2018 kello 19.26: Tarkennettu romahduksen suuruutta, lisätty kuvia ja kerrottu lisätietoja tilanteesta.
Juttua päivitetty 19.3.2018 kello 19.47: Lisätty tieto raivaustöiden kestosta.

Lue seuraavaksi