Nainen jäi Uberin robottiauton alle Yhdysvalloissa – itseohjautuvan auton ensimmäinen sivullinen uhri

Nainen menehtyi vammoihinsa sairaalassa Tempen kaupungissa Arizonassa.

automatisoidut autot
Kuljetuspalveluyhtiö Uberin kuva sen robottiautosta.
Kuljetuspalveluyhtiö Uberin esimerkkikuva sen robottiautosta.Uber / EPA

Kuljetuspalveluyhtiö Uberin itseohjautuva auto törmäsi sunnuntaina Yhdysvaltojen Arizonassa jalankulkijaan, joka kuoli saamiinsa vammoihin.

Kyseessä on tiettävästi kaikkien aikojen ensimmäinen robottiauton turma, jossa kuolee jalankulkija. Kesäkuussa 2016 Teslan kuljettaja kuoli, kun hänen autonsa törmäsi itseohjautuvassa tilassa kuorma-autoon Floridassa.

Onnettomuus tapahtui Phoenixin kupeessa sijaitsevassa Tempen kaupungissa. Tempen poliisin mukaan auto oli itseohjautuvassa tilassa, kun se törmäsi tietä ylittäneeseen naiseen, kertoo uutistoimisto Bloomberg (siirryt toiseen palveluun). Nainen ylitti tien suojatien ulkopuolella.

Hän kuoli vammoihinsa myöhemmin sairaalassa.

Yhdysvaltain kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Uber on kokeillut robottiautoja kuukausien ajan ainakin Phoenixin alueella, San Franciscossa, Pittsburghissa ja Kanadan Torontossa.

Yhtiö ilmaisi osanottonsa uhrin omaisille, kertoo uutistoimisto AP. Se kertoi toimivansa "täydessä yhteistyössä" onnettomuustutkinnassa. Uber on myös keskeyttänyt robottiautojensa liikennöinnin.

Uutista täsmennetty klo 23.27: Otsikkoon lisätty sivullinen-sana (robottiautoturman ensimmäinen uhri oli vuonna 2016 kuollut kuljettaja).

Lähteet: AP