Keitele Timberin sahatavaraterminaalin kattoa tullut alas 2500 neliötä – jo toinen iso katto romahti Pohjois-Savossa samana päivänä

Pelastuslaitos eristää alueen. Henkilövahinkoja ei ole.

Keitele Forest
Keitele Forestin varastohalli ja romahtanut katto
Antti Karhunen / Yle

Puunjalostusyritys Keitele Timberin sahatavaran lastausterminaalin katto on romahtanut Keiteleellä. Kattoa on romahtanut 2 500 neliömetriä 12 000 neliön kokoisesta hallista. Tiedot romahduksen ja hallin koosta ovat ensitietojen jälkeen tarkentuneet. Henkilövahinkoja ei ole. Pelastuslaitos eristää alueen.

Katon sortumisen oli huomannut yhtiön työntekijä.

Toimitusjohtaja Ilkka Kylävainion mukaan terminaali rakennus on vain 10 vuotta vanha. Katon sortuminen ei pysäytä tuotantoa.

– Se on terminaalivarasto, jonka sisällä autoihin lastataan sahatavara ja jalosteet kyytiin. Tämä voidaan toteuttaa jatkossa perinteisellä tavalla eli lastata ulkona asfalttikentällä, Kylävainio kertoo.

Kylävainion mukaan Keitele Forestilla on yli 100 000 neliömetrin verran eri hallitilaa käytössä yhtiön kotipaikassa Keiteleellä. Kattoja on tarkkailtu päällisin puolin, mutta mitään kummallista ei oltu havaittu.

– Meillä ei ollut suunnitelmissa pudottaa lunta. Halli on rakennettu kriteereiden mukaan. Näiden kattojen pitäisi kestää, onhan lumitalvia ollut aikaisemminkin. Harmittava juttu, Kylävainio toteaa.

Kylävainio uskoo, että romahduksesta seuraa jonkinlaista tulonmenetystä yhtiölle.

Keitele Forestin lastausterminaali on jo toinen iso halli, jonka katto on Pohjois-Savossa romahtanut lumen painosta. Aikaisemmin maanantaina huonekaluvalmistaja Sepon kalusteen katto romahti osittain Rautalammilla.

Artikkelia päivitetty 19.3. kello 21.57: Täydennetty juttua toimitusjohtajan kertomilla tiedoilla.

Artikkelia päivitetty 19.3. kello 22.33: Vaihdettu hallin koko palomestarilta saadun tiedon mukaiseksi.