Laivojen ulkomaanliikennettä uhannut lakko siirtyy – työriitaan ei vieläkään sopua

Työriidan sovittelua jatketaan ensi viikolla.

työtaistelut
Laiva telakalla
Nora Engström / Yle

Suomen Laivanpäällystöliiton ja Suomen Varustamojen välisen työriidan sovittelua jatketaan ensi viikolla.

Laivojen ulkomaanliikennettä perjantaina uhannut lakko siirtyy ensi kuuhun, kertoo valtakunnansovittelija Minna Helle Twitterissä.

Työ- ja elinkeinoministeriö on päättänyt siirtää Suomen Laivanpäällystöliiton työnseisausta kahdella viikolla eteenpäin, jotta sovittelulle saadaan lisää aikaa. Lakko voi nyt alkaa aikaisintaan 6. huhtikuuta kello 6.

Lakon siirtyessä siihen liittyneet jäänmurtajia koskevat tukilakkouhat peruuntuvat. Työministeri Jari Lindström (sin.) päätti lakon siirrosta Helteen ehdotuksesta.

Helle: Työriidan tila erittäin vakava

Suomen Laivanpäällystöliiton ja Suomen Varustamojen välisen työriidan sovittelua jatketaan ensi viikolla. Tarkemmasta ajankohdasta ilmoitetaan erikseen. Helteen mukaan työriitaa soviteltiin pitkään maanantaina, mutta sopua ei ole tällä hetkellä näköpiirissä. Helteen mukaan tilanne on yhä erittäin vakava, vaikka sovittelussa on jonkin verran edetty.

Keskeisimmät kiistakysymykset ovat yhä avoinna. Ne liittyvät Suomen Laivanpäällystöliiton palkkoja ja työaikoja koskeviin vaatimuksiin. Palkansaajapuolta edustava Suomen Laivanpäällystöliitto hylkäsi viime perjantaina valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen. Työnantajapuolta edustavalle Suomen Varustamoille sovintoehdotus olisi kelvannut.