1. yle.fi
  2. Uutiset

Video: Kerrostalon sammutus jatkuu kiivaana Tampereen keskustassa – 15 ihmistä evakuoitu

Tampereen Tuomiokirkonkadun ja Otavalankadun risteyksessä riehuvaa paloa on sammuttanut 15 pelastuslaitoksen yksikköä. Paikalla on vielä 50–60 henkilöä sammuttamassa tulipaloa.

tulipalot
Tampereen keskustassa syttyi tulipalo tiistaiaamuna 20. maaliskuuta. Paloautoja Tuomiokirkonkadulla.

Kerrostalon ullakko palaa rajusti Tampereen keskustassa. Pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta tulipalosta hieman ennen puolta kuutta tiistaiaamuna.

Sammutustyöt jatkuvat vielä ennen kello kymmentä tiistaina. Päivystävä päällikkö Jyrki Paunila kertoo, että palopesäkkeitä kaivetaan esiin.

Yhteensä 15 henkilöä on evakuoitu. Osa ihmisistä on vielä kerrostalossa sisällä, mutta heillä ei ole vaaraa.

Tampereen Tuomiokirkonkadun ja Otavalankadun risteykseen hälytettiin ensin seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä. Myöhemmin yksikköjen määrä kasvoi 15:een.

Tulipalo riehuu 8-kerroksisen talon ullakolla Tuomiokirkonkatu 23:ssa. Pelastuslaitoksen mukaan asukkaita on evakuoitu.

Kerrostalossa on yhteensä 63 asuntoa. Päivystävä päällikkö Jyrki Paunila kertoo, että kaksi ylintä kerrosta on evakuoitu. Asukkaita näissä on arviolta toistakymmentä.

Alimmissa kerroksissa asuvien on annettu olla vielä kotona. Pelastuslaitos arvioi parhaillaan, pitäisikö myös heidät evakuoida.

Tämänhetkisten tietojen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut vakavasti. Yksi henkilö on kuljetettu sairaalaan tarkastettavaksi. Ensihoito tarkasti kaksi muuta palopaikalla. Pelastuslaitos jatkaa palon sammuttamista.

Paikan päällä olevan Yle Tampereen toimittajan mukaan tulipalo on suuri ja levittää runsaasti savua ympäristöön. Liikenne voi ruuhkautua palopaikan ympäristössä pelastustöiden vuoksi. Poliisi pyytää välttämään ajoneuvoliikennettä keskustan alueella.

Savu leviää toimittajan mukaan etelään Ratinan suuntaan. Pelastuslaitoksen mukaan savusta ei ole vaaraa ainakaan tällä hetkellä, koska se menee ylöspäin.

Poliisin alustavan tiedon mukaan tulipalo on saanut alkunsa ullakolta. Syttymissyystä ei ole vielä sen tarkempaa tietoa.

Rautatienkatu on poikki Hämeenkadun ja Vuolteenkadun väliseltä osuudelta ja Hatanpään Valtatie on poikki Vuolteenkadun ja Hämeenkadun väliltä.

Palokunta sammuttaa tulipaloa Tampereen keskustassa tiistaiaamuna 20. maaliskuuta.
Palokunta sammuttaa tulipaloa Tampereen keskustassa tiistaiaamuna.Mari Vesanummi / Yle

"Paksu ja kitkerä savu"

– Olin juuri töihin lähdössä, pukemassa ulkovaatteita päälle ja alkoi savun haju tulla asuntoon sisälle, kertoo talon viidennessä kerroksessa asuva Matti Sopanen.

Käytävässä oli savua, joten Sopanen soitti hätäkeskukseen. Tämän jälkeen hän lähti avopuolisonsa kanssa ulos talosta.

– Palolaitos tuli hyvin pian paikalle, Sopanen kertoo.

Sopanen kävi avaamassa pelastustyöntekijöille oven yläkertaan.

– Siellä oli paksu ja kitkerä savu, Sopanen sanoo.

Sopasen mukaan ullakolla on muun muassa vinttikomeroita, saunatilat ja pesuhuone..

Tampereen kartta
Yle Uutisgrafiikka
Lue seuraavaksi