KRP alkoi selvittää Dubaissa kadonneen suomalaisnaisen kohtaloa

Tapauksen selvittäminen alkoi ulkoministeriön mukaan reilu viikko sitten.

ulkoasiainministeriö
Kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Keskusrikospoliisi (KRP) ilmoitti tiistaina, että se on alkanut tutkia suomalaisen naisen katoamista Arabiemiraattien Dubaissa.

Koska naisen epäillään kadonneen ulkomailla, asian selvittäminen siirrettiin paikallispoliisilta KRP:lle. Suomalaisnaisesta on tehty katoamisilmoitus.

Ulkoministeriöstä kerrottiin maanantaina, että tapauksen selvittäminen alkoi 12. maaliskuuta.

Tapauksen yksityiskohdat ovat ministeriön mukaan erittäin epäselvät. Selvittelyyn ovat osallistuneet ulkoministeriön lisäksi Abu Dhabin ja Riadin suurlähetystöt, jotka ovat olleet yhteydessä paikallisiin viranomaisiin.

Detained in Dubai -kansalaisjärjestön välittämässä tiedotteessa kerrottiin 41-vuotiaan suomalaisnaisen kadonneen Intian Goan edustalla. Tiedotteen mukaan suomalainen matkasi huvijahdilla, jolla oli mukana myös Dubain hallitsijan tytär sekä ranskalais-yhdysvaltalainen mies. Järjestön mukaan perhe olisi kuullut naisesta viimeksi 3. maaliskuuta.

Detained in Dubai kertoo verkkosivuillaan olevansa järjestö, joka auttaa Arabiemiraateissa kaltoin kohdeltuja ihmisiä. Se tarjoaa muun muassa lakiasiainapua ja tietoa maan olosuhteista.

KRP:n rikoskomisario Mikko Salminen ei pysty arvioimaan järjestön väitteiden oikeellisuutta. Hän sanoo, että tapahtumien kulusta liikkuu hyvin monenlaista tietoa. KRP ei tutki asiassa rikosta, kertoi Salminen tiistaina.