1. yle.fi
  2. Uutiset

Jo kuudes räjähdys Texasissa kuukauden aikana – yksi haavoittui

Viranomaiset eivät usko räjähdyksen liittyvän aiempiin Texasissa räjähtäneiden pakettipommien sarjaan.

Ulkomaat
Kartta, josta näkyy Teksasin osavaltion sijainti Yhdysvalloissa ja Austinin kaupungin sijainti.
Yle Uutisgrafiikka

Texasin osavaltion pääkaupungissa Austinissa tapahtui tiistai-iltana räjähdys, jossa yksi ihminen loukkaantui. Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan räjähdys tapahtui Goodwill-hyväntekeväisyysjärjestön myymälässä, Austinin eteläosassa.

Räjähdys oli jo kuudes Texasissa kuluneen kuukauden aikana.

Sekä Austinin poliisi että ATF-virasto (Alkoholin, tupakan, tuliaseiden ja räjähteiden virasto) ilmoitti tutkimustensa jälkeen, ettei räjähdys liity aikaisempiin pakettipommeihin, vaan kyseessä oli paketti, joka sisälsi sytyttämiseen tarkoitetun laitteen tai esineen.

Muun muassa Twitterissä pohditaan parhaillaan, toimiiko Texasin alueella kaksi eri pomminasettajaa. Viranomaiset eivät ole kertoneet tarkemmin, mitä viimeisin räjähdepaketti sisälsi.

Eilen yksi ihminen loukkaantui paketin räjähdettyä kuljetusyhtiö Fedexin tiloissa lähellä San Antonion kaupunkia. Paketti oli matkalla Austiniin, jossa selvitetään ennestään kolmea muutakin pakettiräjähdystä.

Paikallisten pelastusviranomaisten mukaan paketti sisälsi nauloja ja jonkinlaisia sirpaleita.

Maaliskuun aikana kaksi ihmistä on kuollut ja kuusi loukkaantunut neljässä erillisessä pakettipommin räjähdyksessä. Poliisin mukaan pommit ovat olleet niin samanlaisia, että niiden epäillään olevan peräisin samalta tekijältä.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi