Aseettoman australialaisen ampuneelle poliisille murhasyyte Yhdysvalloissa

Australialaisen naisen kuolema nosti kohun Australiassa ja Yhdysvalloissa.

Poliisin suorittama ampuminen
Syyttäjä Mike Freemanin mukaan aseensa laukaisseella poliisilla ei ollut painavaa syytä uskoa olleensa uhattuna.
Syyttäjä Mike Freemanin mukaan aseensa laukaisseella poliisilla ei ollut painavaa syytä uskoa olleensa uhattuna.Craig Lassig / EPA

Aseettoman australialaisnaisen kuoliaaksi ampunut yhdysvaltalaispoliisi on saanut syytteet murhasta ja taposta. Jos hänet todetaan syylliseksi, hän voi saada 10-25 vuoden vankeusrangaistuksen.

Minnesotalainen poliisi ampui 40-vuotiaan australialaisnaisen viime heinäkuussa Minneapolisissa. Nainen oli hälyttänyt poliisin paikalle, koska epäili, että joku oli raiskattu kujalla hänen kotinsa lähellä. Naisen lähestyessä paikalle saapunutta poliisiautoa toinen autossa olleista poliiseista ampui häntä kuolettavasti vatsaan.

Poliisien mukaan he pelästyivät kovaa ääntä ennen ampumista. Syyttäjän mukaan aseensa laukaisseella poliisilla ei ollut painavaa syytä uskoa olleensa uhattuna. Syytetty poliisi ei ole suostunut yhteistyöhön tapauksen tutkijoiden kanssa. Hänen asianajajansa mukaan poliisi ei ole syyllistynyt rikokseen ja syyttäjä "on vetänyt perättömiä johtopäätöksiä".

Tapaus nostatti kohun paitsi Yhdysvalloissa myös surmansa saaneen Justine Damondin kotimaassa Australiassa, ja maa vaati Yhdysvaltoja tutkimaan tapauksen huolella.

Damond oli muuttanut Yhdysvaltoihin mennäkseen naimisiin paikallisen kihlattunsa kanssa.

Justine Damondin muistoksi tuotuja kukkia ja viestejä lähellä ampumispaikkaa.
Justine Damondin muistoksi tuotuja kukkia ja viestejä lähellä ampumispaikkaa.Craig Lassig / EPA

Aiheesta muualla:

Justine Damond shooting: police officer Mohamed Noor charged with murder (siirryt toiseen palveluun)