Porin kohuttu iltis-päätös poistettiin kaupunginhallituksen listalta – kaupunginjohtaja kieltää dramatiikan

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen sanoo, että kaupunginhallitus pyysi maanantaina yksimielisesti häntä poistamaan esityslistalta tiedoksiannon sivistyslautakunnan pöytäkirjasta koskien iltis-päätöstä.

Pori
Aino-Maija Luukkonen, Porin kaupunginjohtaja
Karri Laihonen / Yle

Julkisuudessa tiedoksiannon poisto kaupunginhallituksen listalta on herättänyt ihmetystä.

Kaupunginjohtaja Luukkosen mukaan tähän ei liity mitään dramatiikkaa. Hän sanoo, että kaupunginhallitus toivoi yksimielisen keskustelun jälkeen, että kaupunginjohtaja ottaa pöytäkirjan pois esityslistalta. Syytä tähän hän ei paljasta.

– Kaupunginhallituksessa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Voin kertoa vain lopputuloksen, mutta en keskustelujen sisältöä.

Esitys tulee kaupunginhallituksen käsittelyyn uudelleen ensi maanantaina – jälleen tiedoksiantoasiana.

Onko nyt sitten niin, että Porin koulujen iltapäivätoiminnan kilpailutus on lopullisesti käsitelty vai voidaanko siihen enää palata?

– Päätösehdotus kaupunginhallitukselle on, että se merkitään tiedoksi, muuta tähän ei ole lisättävää.

Porin sivistyslautakunta päätti viime viikolla, että Pilke-päiväkodit saa järjestettäväkseen Porin koulujen iltapäivätoiminnan kolmen vuoden ajaksi.

TUL:n Satakunnan-piiri puolestaan ei saanut yhtään iltapäiväkerhoa järjestettäväkseen. Piiri aikoo valittaa päätöksestä markkinaoikeuteen.

Klo 11:50 Täsmennetty otsikkoa ja sanamuotoa koskien asian käsittelyä kaupunginhallituksessa. Kaupunginhallitus toivoi yksimielisen keskustelun jälkeen, että kaupunginjohtaja ottaa pöytäkirjan pois esityslistalta.