1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pietari

Pietarilainen uusnatsi marssitti alastonta suomalaismiestä Pietarin kadulla – tuomittiin bordelli-iskuista vankilaan

Venäläismies on tuomittu pietarilaisiin ilotaloihin tehdyistä "siveettömyyden" vastaisista iskuista.

Maatuskoita Pietarissa Neva-joen rannalla Kuva: Petri Kivimäki /Yle

Pietarilainen tunnettu uusnatsi on tuomittu 3,5 vuoden vankeuteen paikallisiin bordelleihin tehdyistä iskuista. Mies sai tuomion rikoksista, joiden yhteydessä hän nöyryytti ja kohteli kaltoin myös suomalaista jääkiekkoturistia. Asiasta kertoi tuolloin esimerkiksi Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Mies oli tunkeutunut avustajiensa kanssa yöllä 16. toukokuuta vuonna 2016 väkivalloin Pietarin Vasilinsaaren bordelleihin. He pakottivat prostituoidut ja heidän asiakkaansa kadulle. Sieltä heidät marssitettiin alastomina paikalliselle poliisiasemalle.

Tilanteen nöyryyttävyyttä lisäsi se, että kulkuetta videoitiin ja kuvattiin. Myöhemmin näitä tallenteita julkaistiin netissä ja eri medioissa.

Suomalaismies mukana kulkueessa

Venäläismedioiden mukaan bordellilta poliisiasemalle marssitetussa karavaanissa oli mukana myös suomalainen, tuolloin 54-vuotias jääkiekkoturisti, joka oli seuraamassa jääkiekon MM-kisoja Pietarissa ja oli ollut asiakkaana bordellissa. Kaikkiaan joukkion käsittelyn kohteiksi oli joutunut yksitoista henkilöä.

Pääepäilty sai tuomion väkivaltaisesta kotirauhan rikkomisesta, pahoinpitelystä ja huliganismista. Tuomion langetti pietarilainen Vasilinsaaren tuomioistuin. Asiasta kertovat venäläiset tiedotusvälineet kuten esimerkiksi rbc.ru.

Natsi ja taparikollinen

Tuomittu mies tunnetaan Venäjällä taparikollisena, natsina ja entisenä vapaaottelijana. Vuoden 2016 maaliskuussa mies oli vapautunut vankilasta, jossa hän istui ryöstöstä saamaansa viiden vuoden tuomiota. Mies ei kuitenkaan pysynyt pitkän aikaa kaidalla polulla. Kuukautta myöhemmin hän oli suorittamassa Moskovassa samanlaista bordelli-iskua, minkä hän Pietarissakin teki.