Palestiinalaiselle teinitytölle ehkä kahdeksan kuukautta vankeutta – löi ja potki Israelin sotilasta

Tuomiosta on sovittu syyttäjän ja syytetyn välillä, mutta oikeuden lopullista päätöstä odotetaan vielä.

aseelliset konfliktit
Ahed Tamimi Israelin sotilastuomioistuimessa helmikuussa.
Ahed Tamimi kurkisti henkivartijoiden takaa Israelin sotilastuomioistuimessa helmikuussa.Stringer / EPA

Israelilaista sotilasta lyönyt palestiinalainen Ahed Tamimi, 17, saatetaan tuomita kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen Israelissa.

Uutistoimistojen mukaan vankeusajan pituudesta on sovittu syyttäjän ja syytetyn välillä, mutta tuomioistuin ei vielä ole tehnyt lopullista päätöstään.

Sopimuksen tarkoitus on välttää pidempi vankeustuomio. Ehdotus vankeusajan pituudesta oli tiettävästi peräisin syyttäjältä.

Tamimi löi ja potki sotilasta joulukuussa, jolloin hän oli 16-vuotias.

Hänestä tuli tapauksen johdosta palestiinalaisten sankari ja Israelin miehityksen vastarinnan symboli. Israelissa sen sijaan uskotaan, että Tamimin perheen tavoite oli provosoida sotilaita tytön avulla.

Oikeudenkäynti alkoi Israelin sotatuomioistuimessa helmikuussa. Tamimia on syytetty esimerkiksi turvallisuusjoukkojen vastaisesta hyökkäyksestä, kivien heittämisestä, provokaatiosta ja uhkailusta.

Uutista korjattu klo 18.40: Uutisessa luki aiemmin virheellisesti, että tuomioistuin olisi tehnyt päätöksensä. Näin ei ole. Ainoastaan syyttäjä ja syytetty ovat päässeet sopimukseen.

Lisää aiheesta:

Pienikokoinen palestiinalaistyttö löi Israelin sotilasta – Teiniaktivistin läimäys ja pidätys leimauttivat propagandataistelun

Oikeudenkäynti palestiinalaista teinityttöä vastaan alkoi Israelissa – 17-vuotias löi ja potki sotilasta

Lähteet: Reuters, AFP