Kotka sai valtiolta rahaa maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla

Monikulttuurisen toimintakeskus Myllyn luotsaamassa hankkeessa on mukana seitsemän urheiluseuraa.

maahanmuuttajat
Poika liikuntatunnilla.
Toni Pitkänen / Yle

Aluehallintovirasto on myöntänyt valtiontukea maahanmuuttajien kotouttamiseen Kotkassa.

Kaupungille osoitettu summa on 52 000 euroa, ja se käytetään kotouttamista edistävään liikuntaan. Kaikkiaan aluehallintoviraston eri puolille Suomea myöntämä tukipotti on reilut 860 000 euroa. Valtionavustusta myönnettiin 30 hankkeelle.

Avustuksen saajat kehittävät maahanmuuttajille liikuntamahdollisuuksia.

Esimerkiksi Kotkassa monikulttuurinen toimintakeskus Mylly aloittaa kolmevuotisen hankkeen, jonka aikana edistetään valtaväestön ja maahanmuuttajien liikkumista ja lisätään kaupungin ja urheiluseurojen yhteistyötä.

Kaupungin lisäksi mukana ovat Kotka-Kymin seurakunta ja seitsemän urheiluseuraa. Mukana hankkeessa ovat Tanssiseura Kotkan Hyrrät, Tanssiyhdistys Move, Karhulan Urheilijat, jalkapalloseura Kotkan Nappulat, Kotkan Latu, FC Mylly ja Karhulan Katajaiset.

Kaikkiaan hankketta varten on varattu 87 000 euroa. Valtionavustuksen lisäksi kaupunki rahoittaa hanketta.

Liikuntahanke alkuun mahdollisimman pian

Kotkas liikutaan yhes -hankkeeseen haetaan parhaillaan projektikoordinaattoria. Varsinaisesti työ päästään aloittamaan, kun projektikoordinaattori löytyy. Hakuaikaa on 25. maaliskuuta asti.

Hankkeen aikana seurat järjestävät mahdollisuuden tutustua eri lajeihin.

Tavoite on, että hankkeen aikana löydetään myös omissa kotimaissaan ansioituneet kyvyt. Esimerkiksi aikaisemmin liikuntaryhmien vetäjinä toimineita maahanmuuttajia halutaan auttaa löytämään paikkansa myös Suomessa.

Lisäksi hankkeen suunnitelmiin sisältyy mahdollisuus siihen, että maahanmuuttajia voitaisiin palkata seuroihin työntekijöiksi esimerkiksi palkkatuella. Näin helpotettaisiin monissa seuroissa tuttua resurssipulaa.

Monikulttuurisen toimintakeskus Myllyn tarkoitus on yhdistää kaikkia kotkalaisia.