Kouvolan jäähallin pihakansi vuotaa – tarvitsee miljoonaremontin

Kouvolan jäähallin pääsisäänkäynnin edustalla oleva pihakansi on avattava, jotta kostuneet rakenteet voidaan uusia.

jäähallit
Kouvolan jäähalli odottaa jääkiekkokauden alkua
Petri Niemi / Yle

Kouvolan jäähallin pihakansi ja pääsisäänkäynti tarvitsevat ison remontin.

Pihakannen rakenteet ovat kauttaaltaan kostuneet, ja vettä on tullut läpi useista kohdista. Koko kansi on avattava ja kostuneet rakenteet on uusittava. Myös sisääntulon alapohjassa on kosteusvaurioita.

Kaupungin tilapalveluissa remonttia pidetään välttämättömänä, jotta jäähalli olisi käyttäjilleen turvallinen ja terveellinen paikka. Jäähallin käyttäjät ovat olleet tilojen kunnosta huolissaan, kun vettä on satanut sisään ja sairastaminen on lisääntynyt. Vettynyt rakenne myös eristää huonosti, mikä lisää energiakustannuksia.

Remontin on arvioitu maksavan yli miljoona euroa.

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että jäähallille myönnetään 1 150 000 euron erillismääräraha korjaustöitä varten. Lopullisen päätöksen investointiin myönnettävästä rahasta tekee kaupunginvaltuusto.

Remonttiin ensi kesänä

Kaupunki myönsi jäähallille jo viime vuonna pienemmän summan rahaa katon korjaustöihin, kannen asfaltointitöihin ja sadevesiviemärin uusimiseen. Kannen rakenteita tutkittiin korjaustöiden suunnitteluvaiheessa toukokuussa 2017. Tutkimuksissa paljastui, että aiottua isompi remontti on tarpeen.

Kuluvan vuoden tammikuussa remontti laajeni koskemaan myös sisääntulon alapohjaa, joka myös on kostunut kauttaaltaan.

Betoninen alapohja pitää purkaa eristeineen. Myös kaikki kevyet väliseinät sisääntuloaulan kohdalta on purettava, koska hallin rakenne ei katkea ulkoseinän kohdalla, vaan sama eriste jatkuu pääaulan alle.

Kansi ja pääaula remontoitaisiin molemmat ensi kesänä.

Kannen ja aulan samanaikaisella korjaamisella halutaan varmistaa se, että vedeneristeen saumakohtia syntyy mahdollisimman vähän. Lisäksi kerralla tehtävästä remontista on kaupungin tilapalveluiden mukaan mahdollisimman vähän haittaa jäähallin käytölle. Remontti tulee myös edullisemmaksi, kun sitä ei hajauteta useammalle vuodelle.

Isot yleisötapahtumat, kuten konsertit, Karjalan liiton kesäjuhlat ja tenavaleiri pystytään järjestämään tulevana kesänä remontista huolimatta.