Turun hovioikeus piti Cannonball-jäsenten tuomiot pitkälti ennallaan – yhden vankeusrangaistus lyheni selvästi

Kyseessä on tapaus, jossa moottoripyöräkerhon entinen jäsen pahoinpideltiin Siuntiossa hiekkakuopalla vuonna 2017.

Kuva: Emilia Malin / Yle

Turun hovioikeus on pitänyt pääosin ennallaan Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomiot tapauksessa, jossa moottoripyöräkerho Cannonball MC:n jäseniä tuomittiin muun muassa erotetun jäsenen pahoinpitelystä.

Käräjäoikeuden tuomioista valitti syyttäjä ja seitsemän tuomittua. Vain yhden tuomitun vankeusrangaistus aleni, joskin peräti noin kahdella vuodella.

Turun hovioikeus hylkäsi kokonaisuudessa kaksi yksittäistä syytettä: yhden törkeän pahoinpitelyn ja yhden heitteillepanon. Se myös muutti muun muassa yhden syyksi luetun törkeän pahoinpitelyn yllytykseksi siihen.

Muilta osin Turun hovioikeuden tekemät muutokset koskivat korvausvelvollisuuksista vapauttamisia.

Kyseessä on tapaus, jossa Cannonball-moottoripyöräkerhon entinen jäsen pahoinpideltiin Siuntiossa hiekkakuopalla tammikuussa 2017. Pahoinpidelty oli erotettu kerhon Lohjan osastosta. Tapaus koskee pahoinpitelyä, siihen yllyttämistä, uhrin hylkäämistä paikan päälle ja yritystä periä rahaa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi Cannonballin jäseniä muun muassa törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä vapaudenriistosta ja törkeän kiristyksen yrityksestä.

Syytettyjä tuomittiin käräjäoikeudessa muun muassa eripituisiin vankeusrangaistuksiin, vuodesta viiteen vuoteen.

Turun hovioikeudessa joitakin muutoksia

Nyt siis Turun hovioikeudessa yhden henkilön käräjäoikeudessa saama tuomio lyheni. Syyte törkeästä pahoinpitelystä hylättiin, mikä alensi hänen vankeustuomiotaan neljästä vuodesta hieman yli kahteen vuoteen.

Muilta osin hänen syykseen luetut rikokset pysyivät voimassa, muun muassa törkeän kiristyksen yritys.

Toisen henkilön kohdalla puolestaan hylättiin heitteillepanosyyte. Lisäksi hovioikeus katsoi toisin kuin käräjäoikeus, ettei hän ole syyllistynyt törkeään pahoinpitelyyn, törkeään vapaudenriistoon ja törkeän kiristyksen yritykseen vaan yllytykseen kyseisiin tekoihin.

Muilta osin hänen syykseen luetut rikokset eli ampuma-aserikos ja huumausainerikos pysyivät samana. Myöskään hänen viiden vuoden vankeustuomionsa ei muuttunut.

Hovioikeuden ratkaisuun voi hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Uutista muokattu 23.3.2018 kello 14.20: Täsmennetty, että pahoinpidelty oli erotettu kerhon Lohjan osastosta.

Uutista korjattu 23.3.2018 kello 14.33: Poistettu vain-sana yllytyksen kohdalta.