1. yle.fi
  2. Uutiset

Trump vahvistaa Euroopan unionin ja kuuden maan välttävän tuontitullit toistaiseksi

Presidentti palaa tullipäätökseen toukokuun alussa.

Ulkomaat
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tviittasi aikovansa kaataa yhdysvaltojen budjettiesityksen.Olivier Douliery / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on päättänyt siirtää teräksen ja alumiinin tuontitullien voimaantuloa joidenkin maiden osalta. Ulkopuolelle jäävät nyt Euroopan unionin maat sekä Argentiina, Australia, Brasilia, Kanada, Meksiko ja Etelä-Korea.

Trump päättää toukokuun alussa jatketaanko maiden vapautusta tuontitulleista.

Kaikilla näillä mailla on tärkeä turvallisuussuhde Yhdysvaltoihin, Trumpin ilmoituksessa todetaan. Yhdysvallat jatkaa keskusteluja maiden kanssa tyydyttävistä vaihtoehdoista.

Vapautuksen saavat nyt useimmat Yhdysvaltain suurimmista teräksen tuontimaista kuten Kanada ja Meksiko. Tullien piiriin jäävä Kiina on Yhdysvaltain teräksen tuojissa vasta kymmenentenä, vaikka maa on suurin teräksen viejä maailmassa, kertoo teräksen kauppatilastoja seuraava Global Steel Trade Monitor. (siirryt toiseen palveluun)

Trump määräsi muutama viikko sitten teräkselle 25 prosentin ja alumiinille 10 prosentin tullit. Laajalti paheksuttu päätös herätti pelon kauppasodasta.

Lisää aiheesta:

Euroopan unioni ja kuusi maata välttyvät USA:n tulleilta - ainakin toistaiseksi.

Trump luopui terästulleista – Asiantuntija: "EU:n ja USA:n kauppasuhteiden yllä leijuu yhä varjo"

Onnistuiko kauppakomissaari Malmström taklaamaan kauppasodan? EU saattaa sittenkin välttyä Trumpin teräs- ja alumiinitulleilta.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi