Kauhuvuokralaiselle linnatuomio asunnon tuhoamisesta

Lahtelaismies tuomittiin vankeuteen vuokra-asunnon tärvelemisestä. Tuhotyö herätti toissa vuonna paljon huomiota.

vahingonteko
Lahtelaisen Matti Huomon asunnon tuhosi huumeiden käyttäjä.

Lahtelaismies on tuomittu vankeuteen Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa vuokra-asunnon lähes täydellisestä tuhoamisesta. 9 kuukauden ehdoton vankeusrangaistus tuli vahingonteosta, kahdesta varkaudesta ja useista muista teoista.

Tuomitun syyksi luettiin oikeudessa yhteensä 15 erilaista rikosta.

Vuokralainen oli saanut aikaan täystuhoa Lahden Hörölässä sijainneessa kerrostalohuoneistossa. Asunnon ulko-ovi, lukko, kynnys, postiluukku ja soittokello oli rikottu. Kylpyhuoneesta oli revitty irti lavuaarin allaskaappi, poistoputki sekä seinä- ja lattiakaakeleita.

Samoin vahinkoa oli aiheutettu lattialistoille, ikkunoiden hyttyssuojille ja ikkunakehyksille. Pistorasiatkaan eivät säästyneet vahingonteolta. Vuokralainen sahasi myös keittiön lavuaarin putket poikki, vaurioitti sähköliettä ja uunia sekä makuuhuoneen seinätapetteja.

Osansa tuhosta saivat huoneiston katto ja lattia – kattoon oli porattu reikä ja lattiasta muovimatot revitty irti.

Tuomitun kootut selitykset

Oikeudessa tuomittu selitti, että ovikynnys oli lähtenyt irti, kun hänen jalkansa osui siihen. Hän väitti myös, että kylpyhuoneen laatat ja lattiakaivon vieressä olevat kaakelit olivat tippuneet ja irronneet itsekseen ja hän oli vain potkinut palaset syrjään.

Tuomitun mukaan vahinkoja asunnossa aiheuttivat muutkin henkilöt kuin hän. Oikeus piti kuitenkin kertomuksia epäuskottavina, koska tuomittu ei ilmoittanut vahingoista missään vaiheessa vuokranantajalle.

Vahingonteot tapahtuivat maaliskuun 2016 ja saman vuoden elokuun välisenä aikana. Sittemmin vuokralainen on häädetty asunnosta.

Vahingonkorvaukset tuhotusta asunnosta käsitellään erillisessä siviilijutussa. Asunnon tyhjentäminen roinasta, siivoaminen ja remontti kestivät useita kuukausia.

Asianomistajien mukaan tuholainen aiheutti useiden kymmenien tuhansien eurojen suuruiset vahingot.

KORJATTU 23.3.2018 kello 15:53 ehdollinen vankeustuomio ehdottomaksi vankeustuomioksi