Hyppää sisältöön

Kittilässä kunnanvaltuusto päättää tänään, noudattaako se vaatimuksia luottamushenkilöiden pidättämisestä päätöksenteosta

Kittilä on tähän asti pysynyt sillä linjalla, että törkeistä virkarikoksista syytetyt luottamushenkilöt saavat jatkaa luottamustoimissaan, vaikka heitä vastaan alkaa laaja oikeudenkäynti.

Kittilän kunnanvaltuusto ei ole tähän mennessä halunnut siirtää syytteessä olevia päättäjiä syrjään. Kuva: Jyri Tynkkynen / Yle

KITTILÄ Kittilän kunnanvaltuusto on – jälleen kerran – ison kysymyksen äärellä: pidättääkö se törkeästä virkarikoksesta syytteessä olevat luottamushenkilöt luottamustoimistaan oikeudenkäyntien ajaksi, vai jatkaako se omalla linjallaan, jonka mukaan luottamushenkilöt saavat jatkaa normaalien jääviyssääntöjen mukaan.

Kittilän kunnan hallintosotkuja tarkastellut, niin sanotun Lex Kittilä -lain mukainen, selvitysryhmä on vaatinut kuntaa pidättämään syytetyt luottamustoimistaan heti. Selvitysryhmän mukaan Kittilän kunnan päätöksenteko ei ole uskottavalla pohjalla, jos syytetyt saavat jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Kittilän syytettyjä luottamushenkilöitä ovat vaatineet pois päätöksenteosta oikeusprosessien ajaksi muun muassa

Kittilän kunnanhallitus ei ole suostunut noudattamaan ulkopuolisten ehdotuksia ja vaatimuksia. Kunnanhallitus esittää maanantaina kokoontuvalle kunnanvaltuustolle, että se pitää voimassa vanhan päätöksensä, jonka mukaan syytetyt saavat jatkaa normaalien jääviyssääntöjen mukaisesti.

Kunnanvaltuustolle esitetään (siirryt toiseen palveluun), että se päättää myös olla noteeraamatta Lex Kittilä -selvitysryhmän esityksiä ja kirjaa ne vain tiedoksi.

Kittilän kunnanvaltuuston kokous alkaa kunnantalolla maanantaina 26. maaliskuuta kello 14.

Lue myös