1. yle.fi
  2. Uutiset

Ranskassa terroristinen panttivankitilanne ohi – tekijä vaati Pariisin terrori-iskun tekijän vapauttamista

Hyökkääjä otti aiemmin panttivankeja Trebes'n pikkukaupungissa Carcassonnen lähellä.

Ranska
Santarmit sulkivat tien Trebesiin.
Santarmit sulkivat tien Trebesiin 23. maaliskuuta.Eric Cabanis / AFP

Etelä-Ranskassa käynnissä ollut panttivankitilanne on päättynyt. Ranskan sisäministeriö luokitteli tilanteen terrori-iskuksi.

Panttivankien ottaja kuoli turvallisuusjoukkojen rynnäkössä Super U -kauppaan Trèbesin kaupungissa lähellä Carcassonnea.

Tilanne alkoi Carcassonnen kaupungissa, missä hyökkääjä ampui kohti poliiseja. Ampuja otti myöhemmin panttivankeja supermarketissa.

Neljä poliisia oli ilmeisesti juoksulenkillä Carcassonnessa, kun hyökkääjä ampui heitä. Yksi poliiseista haavoittui lievästi.

Ranskan poliisijärjestön edustaja kertoo miehen myös surmanneen yhden henkilön Carcassonnessa pistoolinlaukauksella, minkä jälkeen hän varasti auton.

Ranskan kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Tämän jälkeen ampuja meni lähellä sijaitsevassa Trèbesin pikkukaupungissa Super U -supermarkettiin ja otti joukon panttivankeja. Myös kaupasta kuultiin laukauksia.

Ranskan poliisin mukaan kaksi ihmistä on saanut surmansa ja useita haavoittui.

Trèbesin pormestari kertoi, että kaikki panttivangit ovat nyt vapaina, mutta sieppaaja pitää vankinaan yhtä poliisimiestä.

Sieppaaja uskollinen Isisille

Sieppaaja kertoi olevansa uskollinen Isis-terrorijärjestölle. BFM TV-kanavan vahvistamattoman tiedon mukaan hän vaati, että Pariisin vuoden 2015 terrori-iskun tekijöihin kuulunut Salah Abdeslam vapautettaisiin.

Ranskan syyttäjäviranomainen sanoi, että kyseessä oli terrorismiin liittyvä tapahtuma.

Alueella oli suuri poliisioperaatio. Ihmisiä kehotettiin välttämään supermarketin lähiseutua.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi