1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi etsii epäiltyä asemiestä Oulussa – "Epäilty oli sanonut, että hänellä on repussaan ase"

Oulun Teuvo Pakkalan kadulla olevissa Oulun ammattikorkeakoulun tiloissa on parhaillaan käynnissä mittava poliisioperaatio. Koulussa on kehotettu suojautumaan luokkatiloihin.

Oulu
Oulussa poliisi sai 23. maaliskuuta 2018 ilmoituksen Raksilassa liikkuvasta epäilyttävästä miehestä, joka väitti pitävänsä hallussaan ampuma-asetta. Mies liikkui Teuvo Pakkalan koulun läheisyydessä.
Oulussa poliisi sai 23. maaliskuuta 2018 ilmoituksen Raksilassa liikkuvasta epäilyttävästä miehestä, joka väitti pitävänsä hallussaan ampuma-asetta. Mies liikkui Teuvo Pakkalan koulun läheisyydessä.

Oulun poliisi sai perjantaina puolen päivän jälkeen ilmoituksen epäilyttävästä miehestä, joka väitti pitävänsä hallussa ampuma-asetta. Mies liikkui Teuvo Pakkalan koulun läheisyydessä.

Ylikomisario Arto Autio Oulun poliisista kertoo, että alue on eristetty. Mahdollista epäiltyä henkilöä ei ole vielä löydetty. Häntä etsitään.

– Epäilty oli sanonut, että hänellä on repussaan ase, Arto Autio kertoi noin kello 13.40 Yle Oululle.

Oulun ammattikorkeakoulun Teuvo Pakkalan kampus on tyhjennetty ihmisistä noin kello 15.30.

Oulun ammattikorkeakoulun sisäisessä intrassa tiedotettiin noin kello 12.30, että oppilaiden ja opettajien on suojauduttava luokkatiloihin. Poliisi on paikalla. Lisäksi kehotettiin noudattamaan poliisin ohjeita.

Noin tunti myöhemmin koulun sisäisessä intrassa tiedotettiin, että poliisi kerää ihmisiä tiloista alakertaan sitä mukaa, kun kiertää koulussa.

Poliisi tarkastaa Raksilan aluetta

Poliisioperaatio Teuvo Pakkalan koululla.
Paulus Markkula / Yle

Paikalla on parhaillaan Yle Oulun toimittaja Marko Pinola. Hänen mukaansa liikenne Teuvo Pakkalan kadulla toimii, mutta koulurakennuksen lähistöllä on muun muassa risteyksissä poliisin partioautoja.

– Poliiseilla on yllään luotiliivit ja varusteena raskaampaa aseistusta, Marko Pinola kertoi. Poliisilla on erityissuojavarusteet, johon kuluvat muun muassa luotisuojakilvet ja kypärät.

Poliisi ryhtyi noin kello 13.55 tarkastamaan lähialuetta kävellen ja partioautoilla.

– Poliisi kiersivät tarkastamassa pesäpallostadionin katsomo- ja kenttäalueen ja siirtyivät sieltä Raksilan jäähallin lähistölle, Marko Pinola kertoi.

Noin kello 14 poliisin koirapartio lähti kiertämään Raksilan jäähallia ja tarkastamassa tiloja.

Oulun kartta
Yle Uutisgrafiikka

Yleisöä pyydetään välttämään liikkumista Teuvo Pakkalan kadulla tai sen läheisyydessä.

Lue myös:

Oulun poliisioperaatio: Teuvo Pakkalan alakoulun oppilaat pääsivät eristyksistä

Lue seuraavaksi