Oulussa poliisi purki eristykset - alueella voi liikkua normaalisti

Oulun poliisi etsii nuorehkoa reppuselkäistä miestä. Miestä, joka väitti kantavansa asetta, ei ole tavoitettu. Poliisin mittava operaatio mahdollisen asemiehen löytämiseksi alkoi perjantaina puolen päivän aikaan.

Oulu
Oulussa poliisi sai 23. maaliskuuta 2018 ilmoituksen Raksilassa liikkuvasta epäilyttävästä miehestä, joka väitti pitävänsä hallussaan ampuma-asetta.
Poliisi etsii edelleen epäiltyä asemiestä.Markku Ruottinen / Lehtikuva

Oulun poliisi sai perjantaina noin kello 12 aikaan ilmoituksen miehestä, joka oli tavattu Teuvo Pakkalan koulun läheisyydessä. Mies oli väittänyt pitävänsä hallussaan ampuma-asetta. Mies ei ole tiettävästi uhannut aseella ketään.

Poliisi jatkaa etsintöjä normaalin partioinnin yhteydessä, mutta Raksilan alueella voi nyt kulkea normaalisti.

– Toivottavasti joku ilmoittautuisi kohta ja kertoisi, että tuli sanottua tyhmästi, jotta tilanteen voisi purkaa, ylikomisario Arto Autio Oulun poliisilaitokselta kertoi Yle Oululle kello 15 jälkeen.

Autio kertoo, että mahdollinen asemies oli maininnut vastaan tulleelle henkilölle, että hänellä on repussaan ase. Epäilty ei ole missään vaiheessa esittänyt uhkausta kouluille tai sanonut mitään kouluista.

– Kun tällaista tapahtuu kantakaupungin alueella, niin totta kai se vaikuttaa isolta operaatiolta. Kysymyksessä oli ihan normaali poliisin toimenpide sen selvittämiseksi, mitä hän tarkoitti sanomisillaan.

Koulut eristettiin

Puolen päivän jälkeen poliisin yksiköt eristivät Raksilan alueen koulut eli Teuvo Pakkalan alakoulun ja Oulun ammattikorkeakoulun liiketaloudenn yksikön. Poliisit tarkistivat tiloja mahdollisen aseistetun miehen varalta.

Teuvo Pakkalan alakoulu ja Oulun ammattikorkeakoulun Teuvo Pakkalan kampus on tyhjennetty oppilaista ja henkilökunnasta. Poliisi teki yhteistyötä koulujen henkilökunnan kanssa, eikä oppilaisiin kohdistunut vaaraa.

Poliisi laajensi etsintöjä myös muihin Raksilassa sijaitseviin rakennuksiin muun muassa jäähalliin.

Poliisi etsii noin 25–30-vuotiasta, noin 175-senttistä miestä. Hänellä on tummat, pitkähköt hiukset. Miehellä oli selässään reppu. Poliisi pyytää ilmoittamaan silmännäkijähavainnot numeroon 112 ja vihjetiedot poliisin vihjepuhelimeen 0295 416 194.

Lue myös:

Oulun poliisioperaatio: Teuvo Pakkalan alakoulun oppilaat pääsivät eristyksistä

Poliisi etsii epäiltyä asemiestä Oulussa – "Epäilty oli sanonut, että hänellä on repussaan ase"