1. yle.fi
  2. Uutiset

Viisi ugandalaista syytteeseen suomalaisliikemiehen kuolemantapauksessa – Kolmelle syytteet huumeiden salakuljetuksesta

Rikosnimike on kolmen henkilön kohdalla tappo. Suomalainen liikemies löytyi kuolleena hotellista Kampalassa helmikuun alussa.

Uganda
Pearl of Africa -hotelli Kampalassa Ugandassa.
Pearl of Africa -hotelli, jossa suomalaisliikemies kuoli Kampalassa.EPA

Viisi henkilöä on asetettu syytteeseen liittyen suomalaisen liikemiehen kuolemaan Ugandassa helmikuussa. Syytteeseen asetetut ovat tutkintavankeudessa.

Kolme henkilöä on saanut syytteen suoraan suomalaismiehen kuoleman aiheuttamisesta. Rikosnimike on Ylen haltuunsa saamien asiakirjojen perusteella tappo.

Kaksi muuta on saanut syytteet asiakirjaväärennöksestä. Heistä toinen on Ugandan sisäisen turvallisuuspalvelun vanhempi upseeri.

He väärensivät syytteen mukaan kutsukirjeen ja väittivät sitä Ugandan sisäisen turvallisuuspalvelun ISO:n johtajan Frank Bagyenda Kakan allekirjoittamaksi.

Lisäksi vielä yksi henkilö on syytteessä väärentämisen suunnittelusta.

Ylen haltuun saama syyteasiakirja
Ote Ylen haltuunsa saamasta syyteasiakirjasta.Ylen haltuun saama syyteasiakirja

Syyte: Kolme vei huumeita hotellihuoneeseen

Samat kolme henkilöä, jotka ovat saaneet syytteen taposta, ovat syytteessä myös huumausaineiden ja psykotrooppisten eli keskushermostoon vaikuttavien aineiden salakuljettamisesta.

Syytekohdan mukaan nämä kolme henkilöä veivät kokaiinia, heroiinia ja kahta eri hyönteismyrkkyä suomalaisen liikemiehen hotellihuoneeseen Kampalan Pearl of Africa -hotellissa.

Taposta ja salakuljetuksesta syytteen saaneet henkilöt ovat ammatiltaan vastaanottovirkailija Qatarissa, kotiäiti ja autonkuljettaja. Väärennössyytteen saaneet ovat liikenainen ja turvallisuuspalvelu ISO:n vanhempi upseeri.

Suomalaiset viranomaiset eivät tässä vaiheessa kommentoi asiaa, vaan viestintävastuu on Ugandan viranomaisilla.

Lisää aiheesta:

Yle Ugandassa: Liikemies ja entinen ministeri tulivat Afrikan helmeen – nyt tutkitaan murhaa, petosta ja kumouksellista toimintaa

Ugandan ylin poliisijohto: Suomalaismiehen elimistöstä löytyi kokaiinia ja tuholaismyrkkyä

Lue seuraavaksi