Hyppää sisältöön

Ranskan terrori-iskun sankaripoliisi menehtyi vammoihinsa

Ranskan johto on ylistänyt panttivangiksi tarjoutuneen poliisiupseerin rohkeutta.

Kun kaupan sisältä kuului laukauksia, kauppaan tehtiin rynnäkkö, jossa terroristi ammuttiin. Kuva: AOP

Etelä-Ranskassa eilen tapahtuneessa terrori-iskussa haavoittunut poliisiupseeri on kuollut, kertoo Ranskan sisäministeriö.

Poliisimies ehdotti supermarkettiin linnoittautuneelle terroristille, että tämä päästäisi vankinaan pitämän ja haavoittuneen naisen vapaaksi ja poliisimies tulisi itse tämä tilalle ihmiskilveksi.

Santarmiupseeri jätti puhelimensa kaupan pöydälle, jotta muut poliisit saattoivat kuulla, mitä sisällä tapahtui. Kun kaupan sisältä kuului laukauksia, kauppaan tehtiin rynnäkkö, jossa terroristi ammuttiin.

Panttivangiksi jäänyt poliisimies sai vakavia vammoja, ja hän menehtyi niihin aamuyöstä.

Sisäministeri Gérard Collomb on ylistänyt miehen "sankarillisuutta ja rohkeutta". Poliisiupseeri "kuoli maansa puolesta", ministeri sanoi.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on todennut, että mies "pelasti henkiä ja teki kunniaa hänen kollegoilleen ja maalleen".

Terroristi ampui poliisimiehen lisäksi kolme

Marokkolaissyntyinen 25-vuotias terroristi aloitti iskunsa läheisessä Carcassonnen kaupungissa, missä hän varasti auton ampumalla kahta sisällä istunutta ihmistä. Toinen heistä kuoli, toinen vammautui.

Seuraavaksi hän ampui juoksulenkillä olleita poliiseja, joista yksi haavoittui lievästi.

Terroristi ajoi viereiseen Trebes'n pikkukaupunkiin, missä hän tunkeutui Super U -supermarkettiin, ammuskeli ympäriinsä ja otti joukon ihmisiä panttivangeiksi. Osa ihmisistä pääsi pakenemaan.

Silminnäkijät kertoivat myöhemmin, että hyökkääjä huusi sisään tullessaan "Allahu akbar" ja sanoi olevansa Isis-järjestön sotilas ja valmis kuolemaan Syyrian puolesta.

Hän vaati "veljiensä", vapauttamista vankiloista.

Terroristi, jolla oli Ranskan kansalaisuus, oli otettu mukaan poliisin ylläpitämälle listalle mahdollisesti radikalisoituvista henkilöistä. Mieheen ei kuitenkaan kohdistettu erityistä seurantaa. Hänellä oli muutama tuomio pikkurikoksista, kuten laittoman aseen hallussapidosta ja huumausaineen käytöstä.

Lue tästä lisää Ranskan eilisestä terrori-iskusta.

.
.