Hyppää sisältöön

Espanja pyysi Puigdemontin luovutusta – Suomi ei ole vielä tehnyt päätöstä asiassa

KRP on saanut Espanjan viranomaisilta pyytämänsä lisätiedot etsintäkuulutuksesta. Epäiltyä rikosta käsittelee Suomessa myös syyttäjä.

Carles Puigdemont Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Suomessa ei ole vielä tehty päätöksiä Katalonian entisen johtajan Carles Puigdemontin suhteen.

Espanja on tänään toimittanut asiassa Suomen viranomaisille lisätietoja, kertoo rikostarkastaja Hannu Kautto Keskusrikospoliisista. Tiedot on välitetty edelleen syyttäjälle.

Aiemmin aamulla Kautto kertoi, että harkinta Puigdemontin mahdollisesta kiinniotosta tehdään syyttäjän johdolla. Kautto ei osaa arvioida, ehtiikö syyttäjä tehdä asiassa tänään päätöksiä. Tämä riippuu vahvasti siitä, kuinka täydellisiä Espanjan toimittamat tiedot ovat.

Espanja on tehnyt kansainvälisen luovutuspyynnön Puigdemontista. Luovutuspyyntö tuli Suomeen yöllä.

Puigdemont vierailee parhaillaan Suomessa. Keskusrikospoliisin mukaan Espanjan tekemä luovutuspyyntö ei kuitenkaan koske erityisesti Suomea, vaan se on kirjattu Schengen-maiden viranomaisten yhteiseen järjestelmään.

Käytännössä luovuttamisen voisi estää esimerkiksi se, että rikos, josta henkilöä epäillään, ei täytä Suomen laissa määriteltyjä rikoksen tunnusmerkkejä.

Espanjan korkeimman oikeuden tuomari antoi eilen perjantaina pidätysmääräyksen Puigdemontista ja useista muista katalonialaisista separatisteista.