1. yle.fi
  2. Uutiset

Siperian ostoskeskuspalossa yli 60 kuollutta, yhdeksän lapsen ruumiit löydetty – Savuisen rappukäytävän palo-ovi oli jumissa

Neljä ihmistä on otettu kiinni Kemerovon tulipalon takia, yksi heistä ostoskeskuksen johtaja. Aluehallinto tarjoaa perheille rahaa korvaukseksi.

tulipalot
Kauppakeskuspalo
Kemerovon ostoskeskuspalosta on syntynyt paljon savua.Danil Aikin / AOP

Siperian Kemerovossa ostoskeskuspalo on vaatinut yli 50 ihmisen hengen, joista ainakin yhdeksän on lapsia.

Sunnuntaista lähtien riehunut tulipalo on nyt sammutettu. Ostoskeskuksesta on löydetty nyt 64 ihmisen ruumiit ja kuusi on vielä löytämättä.

Kaikkia kuolonuhreja ei ole vielä tunnistettu. 44 ihmistä loukkaantui palossa ja heistä kymmentä on hoidettu sairaalassa.

Keski-Siperiassa sijaitsevan Kemerovon alueen kuvernööri Aman Tulejev sanoi, että onnettomuusperheiden tukena on psykologeja, lääkäreitä ja sosiaalialan ammattilaisia.

– Tämä on vaikeaa myös minulle henkilökohtaisesti, koska yksi lähisukulaisistani kuoli siellä ja valitettavasti hän oli pieni tyttö, kuvernööri sanoi uutistoimisto Tassille.

Neljä ihmistä on otettu kiinni tulipalon takia, yksi heistä ostoskeskuksen johtaja ja yksi elokuvateatterin vuokralainen.

Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Uhrien perheille korvauksia

Kuvernööri Tulejevin mukaan lapsiuhrien perheille maksetaan korvauksia. Jos perhe on menettänyt yhden jäsenen, korvaus on 14 000 euroa ja jos uhreja on kaksi, 28 000 euroa.

Videomateriaalissa ostoskeskuksen sisältä näkyi joukko ihmisiä, jotka yrittivät murtaa jumiutunutta palo-ovea savun täyttämässä rappukäytävässä.

Venäjän hätätilaministerin Vladimir Putshkovin mukaan palomiesten työ ostoskeskuksen sisällä oli erittäin vaikeaa. Ostoskeskuksen kerrosten lattiat uhkasivat romahtaa.

– Sisällä on näkyvyys nollassa, vaarallisia kaasuja ja epävakaita rakenteita, Putshkov sanoi aamulla uutistoimisto Tassin mukaan.

Kauppakeskuspalo
Liekit löivät Zimnjaja vishnja -ostoskeskuksesta.Danil Aikin / AOP

Tulipalo syttyi sunnuntaina Zimnjaja vishnja -ostoskeskuksen ylimmässä kerroksessa elokuvateatterissa ja levisi 1 500 neliömetrin alueelle.

Ostoskeskus oli avattu vuonna 2013, ja siinä on muun muassa keilarata, lastenkeskus ja pieneläintarha.

Lähteet: TASS, AFP

Lue seuraavaksi