Saudi-Arabia pysäytti seitsemän Jemenin kapinallisten ampumaa ohjusta – Yksi kuolonuhri

Yhden huthien ampuman ohjuksen sirpaleet osuivat kolmeen egyptiläiseen, joista yksi kuoli.

Ohjusten torjunta
Huthikapinallisia Jemenin pääkaupungissa Sanaassa
Huthikapinallisia Jemenin pääkaupungissa Sanaassa marraskuussa 2017.Yahya Arhab / EPA

Yksi egyptiläinen kuoli ja kaksi hänen maanmiestään haavoittui ohjuksen sirpaleista Saudi-Arabian ammuttua alas ohjuksia Riadissa sunnuntaina.

Saudi-Arabian asevoimat pysäyttivät sunnuntaina seitsemän Jemenin kapinallisten ampumaa ohjusta. Paikalliset kertoivat äänekkäistä pamauksista ja kirkkaista väläyksistä pääkaupunki Riadin taivaalla hieman ennen keskiyötä.

Iranin tukemat Jemenin huthikapinalliset ampuivat Riadia päin kolme ohjusta ja neljä eteläisiä Khamis Mushaitin, Jizanin ja Najranin kaupunkeja kohti.

Huthien televisiokanavan mukaan kapinalliset tähtäsivät Riadin kansainväliselle lentokentälle ja muille Saudi-Arabian eteläosan kiitoteille. Saudi-Arabian mukaan kohteina olivat asutusalueet.

Huthikapinalliset ovat ampuneet Saudi-Arabiaan kymmeniä ohjuksia viime vuodesta lähtien. Saudi-Arabia syyttää arkkivihollistaan Irania ohjusten toimittamisesta kapinallisille.

Saudi-Arabian johtama liittouma pommittaa Jemeniä, jonka kolme vuotta kestäneen sisällissodan aikana on kuollut noin 8 700 ihmistä. Noin 5 000 lasta on kuollut tai haavoittunut.

Yli 22 miljoonaa ihmistä on Jemenissä humanitäärisen avun tarpeessa. YK:n humanitäärisen avun päällikkö on kutsunut (siirryt toiseen palveluun) Jemenin tilannetta maailman pahimmaksi humanitääriseksi katastrofiksi puoleen vuosisataan ja maailmanloppua muistuttavaksi.

Lisää aiheesta:

Jemenin verinen konflikti mutkistuu entisestään – Etelä-Jemenissä puhkesi rajuja yhteenottoja

Saudi-Arabiaa syytetään jälleen Jemenin tuskaisesta tilanteesta

Aiheesta muualla:

Saudi Arabia: Houthi missile attack kills Egyptian in Riyadh (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AFP