1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jari Sillanpää

Iltalehti: Jari Sillanpäätä epäillään jälleen huumerikoksesta

Poliisi otti Thaimaan lomalta palaavan Sillanpään kiinni lauantai-iltana ja häneltä löytyi huumausainetta, lehti kertoo.

Jari Sillanpää Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Viihdetaiteilija Jari Sillanpäätä epäillään osallisuudesta metamfetamiinia levittäneeseen ja käyttäneeseen rinkiin, joka pohjautuu lähinnä kaveripiiriin, kertoo Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Lehden mukaan poliisi otti Thaimaan lomalta palaavan Sillanpään kiinni lauantai-iltana ja häneltä olisi löytynyt huumausainetta. Lehti kertoo Sillanpään olevan yhä pidätettynä Pasilan poliisivankilassa.

Rikoskomisario Jari Pynnönen sanoo Ylelle, ettei hän kommentoi asiaa millään tavalla.

Iltalehden mukaan rinki olisi levittänyt amfetamiinia voimakkaampaa metamfetamiinia, jota kutsutaan kristalliksi. Kyse on samasta huumeesta, jota Sillanpäältä löytyi hänen ensimmäisessä huumekäryssään viime vuoden syyskuussa.

Viime syyskuussa poliisi pysäytti autolla liikkeellä olleen laulajan Helsingin keskustassa. Sillanpään veressä oli metamfetamiinia ja hänen hallustaan löytyi pieni määrä samaa huumausainetta.

Ajon aikana Sillanpää oli käyttänyt matkapuhelinta ja ylittänyt lainvastaisesti keltaisen sulkuviivan. Sillanpää myönsi teot sekä julkisesti että esitutkinnan aikana poliisille.

Sillanpää tuomittiin 50 päiväsakkoon rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta. Sillanpään tuloilla sakkomaksu oli 23 750 euroa. Sillanpää ei valittanut huumetuomiostaan.

Jari Sillanpää nousi julkisuuteen vuonna 1995, kun hänet valittiin tangokuninkaaksi. Hänen vuonna 1996 julkaistu esikoislevynsä Jari Sillanpää on edelleen Suomen myydyin äänite, jota on myyty 272 940 kappaletta.

Lue myös:

Jari Sillanpää ei valittanut sakkotuomiostaan

Laulaja Jari Sillanpäälle lähes 24 000 euroa sakkoa rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta

Laulaja Jari Sillanpäälle syytteet: useita rikosnimikkeitä huumausaineen vaikutuksen alaisena ajamisesta