Uusi keskussairaala rakentuu huhujen ympäröimänä

Toisin kuin on väitetty, rakenteilla oleva Keski-Suomen keskussairaala ei ole painunut, eivätkä sulamisvedet ole valuneet sen kellariin.

Jyväskylä
Keski-Suomen keskussairaalan rakennustyömaa.
Simo Pitkänen / Yle

Keski-Suomen keskussairaala nousee sitä tahtia, kuin on suunniteltukin. Rakennuksen rungon pitäisi olla kokonaisuudessaan pystyssä kesään mennessä.

Maan mittavin sairaalaurakka ei ole välttynyt huhumyllyn pyörähdyksiltä. Sairaalan perustusten on väitetty painuneen, sulamisvesien valahtaneen rakennuksen kellariin ja maakosteuden nousseen pitkin seiniä.

Ei pidä paikkaansa, sanoo sairaalan rakentamisen projektipäällikkö Jari Ilves.

– Ainahan maassa kosteutta on, mutta se on otettu huomioon suunnittelussa. Samoin pohjaveden pinnan taso on huomioitu, eikä veden kanssa ole mitään erityisiä ongelmia ollut.

– Lunta nyt on ollut paljon, se on yllättänyt, mutta ongelma sekään ei ole ollut. Eli ei ole mitään ylimääräisiä hulevesiä valunut täällä, Ilves jatkaa.

Sairaalatyömaalla työskentelee tällä hetkellä noin 500 rakentajaa. Kun runko saadaan valmiiksi, työntekijöiden määrä kasvaa vielä.

– Silloin voi olla 700 ihmistä sisällä. Eli aikamoinen kuhina käy kun talotekniikkaa asennetaan, ja tehdään sisävalmistelun vaiheet.

Keski-Suomen keskussairaalan rakennustyömaa.
Simo Pitkänen / Yle